Karal Rizeli İşadamlarından Rize'ye AVM İstedi

Karal Rizeli İşadamlarından Rize'ye AVM İstedi
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rizeli işadamlarından Rize’ye çok yönlü bir alışveriş merkezi (AVM) yapılması için ortak çalışma başlatmalarını istedi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’ye çok yönlü bir alışveriş merkezi (AVM) yapılması için Rizeli işadamlarına büyük sorumluluklar düştüğünü kaydederek Rize’nin bir an önce AVM’ye kavuşması için Rizeli işadamlarının bir an önce ortak bir harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Rizeli iş adamlarına seslenen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’nin çok yönlü bir AVM’ye kavuşması için Rize’de yaşayan işadamlarının bir an an önce ortak hareketle AVM’yi Rize’ye kazandırmaları gerektiğini dile getirerek bu yönde bürokratik ve siyasi açıdan her türlü desteği sağlayabileceklerini söyledi. Karal konuşmasında ayrıca Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi’nin de müjdesini vererek OSB’nin mart sonuna kadar hiçbir sorununun kalmayacağını ve 2013 yılı içerisinde altyapı çalışmalarının, 2014 yılında ise OSB’nin tamamlanacağını ve faaliyete geçeceğini kaydetti.

hasan-karal-musiad-rize-subesi-genel-kurulunda.jpg

“Müsiad’ın Rize’de kurulduğu günden itibaren Kurucu Başkan Yılmaz Çoruh ve akabinde Mehmet Erdoğan ve Cem Temizel kardeşlerimizle çok güzel çalışmalar yaptık. Rizemizin sorunlarıyla meseleleri ve çözüm yolları noktasında çokça istişareler yaptık ve uygun bir çalışma ortamı oluşturduk. İl Başkanlığım döneminde de Rizemizin dertlerini, meselelerini ve birçok sorununu masaya yatırdık. Bugünden sonrada önceki dönemlerde olduğu gibi yeni görev alacak kardeşlerimizle de aynı şekilde çalışacağımıza ve uyumlu istişarelerimizi sürdüreceğimize yürekten inanıyorum.” sözlerini sarfeden Rize Milletvekili Hasan Karal, “Özellikle son dönemde Müsiad’ın tanıtımı, halka yansıması, icraatlarını, faaliyetlerini ve düşünce atmosferini Rize kamuoyuyla paylaşması noktasında attığı adımlalr dolayısıyla Cem Temizel kardeşimi ve ekibini yürekten kutluyorum. Gerçekten Müsiad’ın Rize’deki çehresine yeni bir çehre katmıştır. Rize STK anlayışına yeni bir yüz kazandırmıştır. Bu vesileyle bir kez daha Rizeli hemşerilerim adına kendilerine şükranlarımı ifade ediyorum. Mahmut Dabak Beyfendi’nin de kuracağı ekibiyle beraber bu misyonu daha da ileriye taşıyacak çapta olduğunu bilen birisi olarak kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Müsiad’ın bu kongresinde Rizemiz için hayırlı bir adımın başlangıcı olması niyazıyla bir önerisini dile getirmek istediğini ve bunu Rizeli işadamlarıyla paylaşmak istediğini sözlerine ekleyen Karal, Türkiye’nin birçok iline gittiğinde; o ilde görev yapan ve faaliyette bulunan işadamları ile tüccarların kollektif anlayışlarını fiiliyata dönüştürme yolunda önemli adımlar attıklarını gördüğünü ama maalesef bu tür adımların Rizemizde çok yeterli sayılabilecek örnekleri olmadığını, Rize tüccarının bir araya gelerek kollektif anlayış çerçevesinde düşünceleri ve maddi olanaklarını birleştirerek bir oluşum ortaya koyduklarını görebilmenin pek mümkün olmadığını dile getirdiği konuşmasında çok yönlü AVM’nin Rize’ye kazandırılmasının Rize’de yaşayan işadamlarının birleşmesiyle mümkün olabileceğini ve bir an önce bu yönde çalışmaların yapılması gerektiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Rize’de iş dünyasını oluşturan Müsiad, Tümsiad, Risiad, Askon ve Esnaf Sanatkarlar Odası gibi iş dünyası, esnaf dünyası, sanatkar dünyasını temsil eden bu STK’lar bir araya gelerek oluşturacakları yuvarlak bir masa platformu ile Rizemize bir AVM’nin bir an önce kazandırılmasının başlangıcı bir an önce yapılmalıdır. Bugüne kadar Rize dışından insanlar gelsinler burada böyle bir faaliyette bulunsunlar diye bekledik. Ama bu maalesef olumlu bir çağrıya dönüşemedi. Biz bunu başkalarından bekleyeceğimiz yerde Rize’nin sorunlarının gerçek çözümleyicisi Rize’deki insanların ihtiyacına cevap verebilecek yegane unsur Rize’de yaşayan insanlar oluğunu varsayarak bu sorunu Rizeli tüccarların çözebileceğine inanıyorum.

musiad-rize-subesi-genel-kurulu-4.jpg

musiad-rize-subesi-genel-kurulu-3.jpg

Rize'nin artık modern bir alışveriş merkezine kavuşturulmasını, bizzat yapımı ve işletmesinden Rizeli iş adamlarının sorumlu olmasını isteyen Rize Milletvekili Karal, “Rize tüccarının bir araya gelerek oluşturabilecekleri bir konseptle beraber akşam 6’dan sonra hayatın durduğu Rize’de bu saatten sonra hiç kimsenin ailecek, çoluk çocuğuyla beraber sosyal etkinlik icra edeceği bir mekan bulunmadığı Rizemizde içerisinde sosyal aktiviteleri icra edebileceği böyle çok yönlü bir AVM’yi Rizeli tüccarlarımızla işadamlarımızn katkılarıyla yapılabileceğine yürekten inanıyorum” sözlerini sarfetti ve AVM’nin nerede yapılacağına dair kararın da Rizeli işadamları tarafından verilmesi gerektiğini söyledi. Rize’ye AVM kazandırılması konusunda bürokratik açıdan her türlü desteğin kendileri tarafından verileceğini söyleyen Karal, bir an önce bunun projeye dökülüp hayata geçirilmesi gerektiğini ve böylece Rizemizde hep konuşulan ve sulandırılan “Rizeliler bir araya gelemez, gelemiyor, gelse de kısa bir süre sonra ayrılıyorlar.” anlayışına son verilebileceğini kaydederek ortaklarının sadece Rize’de yaşayan Rize’de faaliyet gösteren tüccarlardan oluşacağı son model bir AVM’yi Rizeli işadamlarının Rize’ye kazandıracağına yürekten inandığını söyledi.

hasan-karal-musiad-rize-subesi-genel-kurulunda-dedeman-otelde.jpg

musiad-rize-subesi-genel-kurulu-1.20130120100113.jpg

Hükümet olarak Rize’de siyaset yapan insanlar olarak Ankara nezdinde ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Karal, Rize’ye çok hayırlı hizmetleri taşıdıklarını ve taşımaya da devam edeceklerini ifade ederek bu yönde, 135 yıldır konuşulan ama bir türlü faaliyete dönüştürülemeyen Ovit Tüneli projesinin kendilerine nasip olduğunu bunun yanında yine yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözülemeyen sorunlar dolayısıyla yapımı geciktirilen Organize Sanayi Bölgesi’nde sorunların Mart sonuna kadar giderilip 2013’te altyapı çalışmalarının, 2014’te ise OSB’nın tamamlanarak hizmete gireceği müjdesini vererek sözlerini şöyle tamamladı:Bugün aynı bölgedeydim. OSB’nin sonuna geldik. Mart sonunda OSB ile ilgili hiçbir sorun kalmayacak. 2013 yılı içinde altyapı çalışmalarının bitirileceği tahmin ediliyor. 2014’te de geciktirilmiş bir proje olmasına rağmen OSB faaliyete geçecektir.

Rize Limanı’nın uluslar arası ticari bir limana dönüştürülmesi ve akabinde Rizemizde planlamayı düşündüğümüz ve Sayın Başbakanımızın son Rize ziyaretinde dile getirdiği lojistik bir merkezin kurulabilmesi, Rizemizin Ovit sonrasına hazırlanabilir hale gelmesi için sizlerin ciddi gayretleriyle destek ve katkılarına ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum.

musiad-rize-subesi-genel-kurulu-2.jpg