Karal'dan Anneler Günü Mesajı

Karal'dan Anneler Günü Mesajı
Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla 13 Mayısta kutlanacak Anneler Günü öncesi Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yayımladığı mesajla anneler gününü kutladı.

Annelerimizin, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılmayacak ve yeri hiç bir zaman doldurulmayacak en kutsal varlıklar, hoşgörünün, merhametin, saf bilginin tükenmez kaynağı olduğunu vurgulayan Milletvekili Hasan Karal mesajında şunları kaydetti:

Rabbimiz bizi şöyle ikaz ediyor: “Rabb’in şöyle buyurdu: Allah’tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye ve babaya güzel muamele edin. Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff!” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle. Şefkatle, tevazu ile onlara kol kanat ger ve şöyle dua et: “Yâ Rabbi, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!”

Milli ve manevi değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Yine tarih boyunca milletine yol gösteren önderlerin, kahramanların yetişmesinde de bilge anneler çok ayrı bir yere sahiptir. Topluluğun temel taşı olan bireylerin hayatlarının başından itibaren ilk ve en çok etkilendikleri, onları hayata hazırlayan ve bir anlamla gelecek nesle şekil veren, hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet edersek edelim gönül borcumuzu ödeyemeyiz. Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılmayacak ve yeri hiç bir zaman doldurulmayacak en kutsal varlıklar, hoşgörünün, merhametin, saf bilginin tükenmez kaynağıdır.  Annelik, başka hiçbir duyguyla karşılaştırılamayacak kadar çok yüce ve karşılık beklemeden verilen tek sevgidir. Fedakarlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü olan, başta şehit anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.