Karal'dan Genç İşsizlere Müjde !

Karal'dan Genç İşsizlere Müjde !
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, genç işsizliğini azaltmak ve gençlerin iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir projenin uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Karal, yaptığı yazılı açıklamada, "genç işsizliğini azaltmak ve gençlerin iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir proje uygulamaya konulduğunu'' belirterek, ''Bu programlardan yararlanabilmek için kişinin İŞ-KUR'a kayıtlı işsiz olması, öğrenci olmaması ve 15 yaşını tamamlamış olması gerekiyor'' dedi.

Yeniden yapılandırma kapsamında katılımcıların işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 6 aylık dönemde iş yerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması koşulu revize edilerek bu sürenin 3 aya indirildiğini ifade eden Karal, şunları kaydetti:  ''Yeniden yapılandırılarak uygulaması kolaylaştırılan ve yaygınlaştırılan işbaşı eğitim programlarından 2 elemanı olan iş yerleri de yararlanabiliyor. 2 ile 10 işçi çalıştıran iş yerlerinde bir katılımcı, işbaşı eğitimi görebiliyor. Daha büyük iş yerlerinde ise işçi sayısının 10'da biri kadar katılımcı işbaşı eğitim programından yararlanabiliyor. Ancak iş yerleri katılımcıların işbaşı eğitimlerini mevcut çalışanları aracılığıyla iş yerinde fiilen sağlamak zorundadır''

Karal, programın en fazla haftada 45 saat ve toplam 6 ay olarak düzenlendiğini söyledi.