Karal'dan Lojistik Merkez ve Varda Suyu Açıklaması

Karal'dan Lojistik Merkez ve Varda Suyu Açıklaması
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, lojistik merkez ve varda Suyu projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, lojistik merkez ve Varda Suyu projesinin son durumu hakkında bilgi verdi.

Lojistik merkezin kıyı dolgu imar planlarının yapılması gerektiğini bunun da kolay bir iş olmadığını kaydeden Rize Milletvekili Hasan Karal, "Türkiye’de 13 ayrı kuruluşun ve uluslar arası kuruluşun buna onay vermesi lazım. Yaklaşık 800 dönümlük alan doldurulacak. Onun için oradaki sondaj çalışmaları, incelemeler çok zaman aldı. Birde kıyı dolgu imar planlamalarının onaylanması çok uzun zaman alıyor. Şu anda kıyı dolgu imar planları yapıldı. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından onaylandı. Bugünlerde planlar askıya çıkarılacak.  Rize merkezdeki mavi şehir projesinin planları ile lojistik merkezin planları paralel şekilde götürülüyor.” şeklinde konuştu.

KAYNAK SULARI KANSERİ TETİKLİYOR... VARDA SUYUNUN İHALESİ 20 EYLÜL’DE YAPILACAK

Rize’de köylerdeki kaynak sularının içerdiği kimyasal gübre kalıntıları açısından, kanser vakalarını tetiklediğinin düşünüldüğünü belirten Karal, bu nedenle su projelerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Karal, “Bizim şu anda köylerimizdeki kaynak sularımızın büyük bölümü kirli. Bilim adamları bu kirlenmeye en büyük etken olarak çay tarımında kullanılan kimyasal gübreyi gösteriyorlar. Bunu bilimsel bir rapora dönüştürmeye çalışıyoruz. Köylerimizdeki insanlarımızın artık su ihtiyaçlarını yerel kaynaklardan karşılamalarını istemiyoruz. Arıtılmış ana şebekelerden ihtiyaçlarını karşılamalarını istiyoruz. Bu nedenle başlattığımız su projelerini hızla sürdürüyoruz.  Onun için varda suyu projesi çok önemlidir. Varda suyunu İyidere, Kalkandere, Kendirli ve Derepazarı bölgesine vereceğiz.  Bu projeyle birlikte DSİ ilk defa köylere yatırım yapıyor. Bölgemizde kanser vakaları hızla artıyor. Bunun bir sebebi olmalı. 30-40 yıl önce böyle değildi. Bu nedenle su projelerimiz çok önemli“ dedi.