Karal:En Büyük Ders Rize'den Verilmeli

Karal:En Büyük Ders Rize'den Verilmeli
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 30 Mart Yerel Seçimleri ile Erdoğan'ı ülkenin başından uzaklaştırılmaya çalışılanlara en büyük dersin Rize'den verilmesi gerektiğini kaydetti.

TOBB Başkan Vekili Halim Mete'nin de yer aldığı Ak Parti İyidere İlçe Danışma Toplantısına katılan Rize Milletvekili Hasan Karal, İyidere'de yapılacak oan yatırımları  değerlendirip, 30 Mart Yerel  Seçimleri ile Recep Tayyip  Erdoğan'ı ülkenin başından uzaklaştırılmaya çalışılanlara en  büyük dersin Rize'den verilmesi gerektiğini kaydetti.

Programda bir konuşma yapan TOBB Başkan Vekili Halim Mete, çocukluğundaki İyidere'den bahsederek o yıllarda ki hatıralarını anlattı. Rizeli olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek İyidere'deki yatırımları değerlendirdi.

hasan-karal-rizede-2.20140302144019.jpg

Rize Milletvekili Hasan Karal ise fiili seçim atmosferine girildiğini. Bu ay sonu seçimlerin olacağını, bunun için Rize'nin bir bütün olarak var gücü ile çalışması  gerektiğini vurguladı. Karal, 30 Mart seçimlerinin Türkiye'nin kendi kaderini belirleyeceğini,  30 Mart günü "Türkiye, yeni Türkiye olma yolunda devam mı edecek yoksa tekrar eski  Türkiye'ye mi  dönecek?" bunun kararının verileceğini kaydetti.

hasan-karal-rize-milletvekili.20140302143834.jpg

Karal, sözlerine şöyle devam etti: Şu anda Türkiye'yi o eski haline getirmek isteyen o koalisyon hükümetlerinin girdabına tekrar  sokmak isteyen o zihniyet ülkenin başına musallat olmak istiyor. Diğer taraftan biz AK Partililer olarak da Türkiye'de başlatmış olduğumuz bu yatırım hamlelerinin hiç hız  kesmeden devam etmesini ve bir dünya ülkesi olma yolunda başlatılmış bu atılımın aksamadan devam edebilmesinin yolunu açacağız. 30  Mart, Türk milletinin vereceği çok önemli bir karar günüdür. Eskiye dönüş mü yoksa ileriye  doğru  devam mı bunun kararını  vereceğiz. Ayrıca içeriden ve dışarıdan kurulan bütün komploların hedefinde olan başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu  ülkenin başından indirmek  isteyenlere de bir ders verilmelidir. Bu dersi onun baba ocağı Rize'den tüm Türkiye'ye  ve Dünya'ya duyurmalıyız.

İyidere'ye yapılan  yatırımları da değerlendiren Karal, Rize'nin bütün ilçelerine aynı şekilde yatırımlar yapılması gerektiğini bütün ilçelere aynı mesafede olduklarını ifade etti. İyidere'de yapılacak paketleme fabrikasının 250 milyonluk bir yatırım olduğunu belirterek bu fabrikanın dünyada eşi ve benzeri olmadığını vurguladı. Bu yatırım 35- 40 milyondan başladığını, geliştirilerek 250 milyonluk bir yatırım haline geldiğini belirten Karal, bu projenin kalkınma bakanlığından onaylanması için Çaykur Genel Müdürü İmdat  Sütlüoğlu ile birlikte çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Ovit sonrası Rize'yi hazırlamak zorunda olduklarını ifade eden Karal, bunun için Türkiye'nin en büyük lojistik merkezini  İyidere'de yaptıklarını ifade etti.

Karal,  program sonrası İyidere esnafını  dolaşarak  onlarla sohbet etti.

hasan-karal-rizede-4.20140302143956.jpg

hasan-karal-rizede-1.20140302144038.jpg

hasan-karal-rizede-3.20140302144048.jpg