Karaman: "Hatayı Yaptık ve Deneyimli Takım Cezayı Kesti"

Karaman: "Hatayı Yaptık ve Deneyimli Takım Cezayı Kesti"
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bir hata yaptıkları karşılaşmada deneyimli takımın cezayı kestiğini söyledi.

1-1 sona eren Çaykur Rizespor - Galatasaray karşılaşması sonrası Yeşil Mavlilerin Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "İyi bir atak yapsak bugün farklı bir skorla sahadan ayrılabilirdik" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından basın toplantısında, taraftarlara güzel ve tempolu bir maç izlettirdiklerini belirterek, "Maç başında Galatasaray'ın kadroda olmayan oyuncularının yerine mevcut oyuncular görüp oyun içi dizilişleri ile maç içinde taktik değişikliği yapabilir miyiz düşüncesi ile oyuna başladık. Oyunun ilk bölümlerinde rakibin özelliklerini iyi kontrol eden bir görüntü verdik. Topu kaptırdığımızda iyi pasla atağa çıkabilsek gol yollarında daha fazla avantaj elde edebilirdik. Yediğimiz golde top bizdeydi. Galatasaray'ın hücumu baskısı yoktu. Biz bir hata yaptık ve deneyimli takım hemen cezayı kesti" dedi.

İkinci yarıda takım disiplinini, takım oyununu daha fazla sahaya yansıttıklarını aktaran Karaman, "İkinci yarıya 1-0 başlamak Galatasaray için avantajdı ama tempomuz, isteğimiz 1-1'i getirdi. Yine 1-1'den sonra iyi hücuma çıksak sonuç farklı olurdu. Galatasaray'a iyi bir kondisyon antrenmanı yaptırdık. 120 kilometre biz koşmuşuz. Galatasaray ise 118 kilometre koşmuş." ifadelerini kullandı.

Son dakikada kazanabilecek pozisyonu yakaladıklarını ama kullanamadıklarını vurgulayan Karaman, şunları kaydetti: "Recep Niyaz ilk kez bizim zamanımızda şans buluyor. Ona 'Türkiye'nin Luka Modric'i sen ol' diyoruz ama daha çok gelişime ihtiyacı var. Mesela Dhurgham İsmail'e son dakikada düşen top Özgür Çek'e düşse sonuç çok farklı olurdu. İsmail atsa maçın yıldızıydı. Biz fizik olarak Galatasaray'dan iyiyiz. İyi oynadık."