"Kartalspor düşmeyecek"

"Kartalspor düşmeyecek"
Bank Asya 1. Ligi'nde zor günler geçiren Kartalspor teknik direktörü Engin Korukır idaalı konuştu!

Bank Asya 1. Lig'de düşmeme mücadelesi veren Kartalspor'da gözler, ligin son iki haftasında Giresunspor ve Boluspor ile yapılacak maçlara çevrildi.

Bu hafta İstanbul'da Giresunspor'u konuk edecek Kartalspor'un teknik direktörü Engin Korukır, yaptığı açıklamada, zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Rahat takımlar her zaman daha tehlikelidir. Bizim kazanacak gücümüz var, iyi bir takımız. Giresunspor maçına motivasyon olarak iyi hazırlanıyoruz. Böyle maçlara hazırlanmak, futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftar için kolay değildir. Bunların üstesinden gelebilecek tecrübemiz var'' diye konuştu.

Kendi sahalarında yaptıkları son maçta Akhisar Belediyespor karşısında taraftarlarının büyük desteğiyle güzel bir galibiyet aldıklarını hatırlatan Korukır, ''Bu hafta kalan iki final maçından ilkini oynayacağız ve yüzümüzün akıyla bu karşılaşmadan çıkarak son final maçı için Bolu'ya gideceğiz, oradan da yüzümüzün akıyla çıkarak bu ligde kalacağız'' ifadelerini kullandı.

Kartalspor'un 6 puan önde olan takımların rahat görünse de son iki haftada hiçbir takımın rahat olmaması gerektiğini kaydeden Korukır şu değerlendirmeleri yaptı.

''Bu ligde kümede kalmayı iki takım arasındaki maçlar belirleyecek, yani ikili averajın devreye gireceğini düşünüyorum. Bizim bir tek Güngören Belediyespor'a karşı bir kaybımız var, Adanaspor ile Akhisar'a karşı ikili averajda iyi durumdayız. Altay'a karşı ise genel averajda şu an için avantajlıyız. Onun için kimsenin kimseye lütufta bulunacağını düşünmüyorum. Türk futbolu artık temizleniyor, her takımın teknik direktörü ve futbolcusu kazanmak ister. Bu yüzden şu takım şu takımı yener diye bir şey söylemek mümkün değil. Onun için son haftaya kadar bu mücadele devam edecek. Makasın daralma değil artık bittiği yerdeyiz, burada en ufak bir puan kaybı istemediğimiz bir sonuçla bizi karşı karşıya getirir. Kalan iki haftayı da çok istekli ve arzulu çalışarak geçirmek zorundayız. Eğer strese girersek bu bize zarar getirir. Biz bu ligi hak ediyoruz ve taraftarımızın desteğiyle bu ligde kalacağız.''

Kartalspor, ligde son iki hafta öncesi 28 puanla 16. sırada bulunuyor.