Kasap, Rize Mercek Altında!

Kasap, Rize Mercek Altında!
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 60 kişilik ekiple sokaklarda olduklarını, makine parklarının olağanüstü bir afette aynı anda kullanımda yetersiz kaldığını belirtti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Mustafa Altay, İsmail Hakkı Soba ve Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi’yle birlikte Gündoğdu, Çiftekavak, Alipaşa Mahallelerini ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Kasap ve ekibi çalışmaların hızlandırılması için teknik ekibe gerekli talimatları verdi.

rize-kar.jpg

BÜTÜN RİZE İNCELENDİ

Temizlik çalışmalarına dikkat ettiklerini söyleyen Başkan Kasap, önceki günden itibaren kar yağışının durmasıyla birlikte şehir merkezindeki ulaşımı rahatlatacak çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Rize şehir merkezini ve mahalleleri incelediklerini belirten Başkan Kasap, “Gündoğdu’dan Alipaşa’ya kadar bütün Rize’yi inceledik ve çalışmaları yerinde gördük. Kar yağışıyla birlikte ortaya çıkan hayat zorluklarını değerlendirdik. Vatandaşlarımızın şikayetlerini dinledik. Bu günlerin zorluklarını atlatacak şekilde vatandaşlarımızın şehir içerisindeki hayatlarını kolaylaştıracak adımları attık” dedi.

32.20150111114547.jpg

Kar temizleme çalışmalarının aksatılmadan devam edeceğini ifade eden Başkan Kasap, “Makine Parkı’ndaki ihtiyaçlarımızın tespitini de yaptık. Rize’nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir makine parkımız mevcut fakat olağan üstü bir afette aynı anda kullanımda yetersiz kaldığını gördük. Bunun için elimizde olan makinelerin 2-3 katı kadar makineyi dışarıdan kiralayarak temin ettik. Kar temizleme çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Şehir merkezindeki çalışmaları değerlendiren Kasap, “Şehir merkezinde açılmayan çok önemli bir nokta kalmadı. Mahallelerde, mahalle aralarında, sokaklarda ve özellikle kar kalınlıklarının yüksek olduğu sırt bölgelerde temizlemek için geceye bıraktığımız yerler var. Kar yeniden yağmazsa bir iki gün içerisinde Rize’de kar problemi kalmayacaktır” dedi.

VATANDAŞLARA ARAÇ KULLANIMI NOKTASINDA UYARI

Vatandaşları araç kullanımı noktasında uyaran Başkan Kasap, “Vatandaşlarımız araçlarını kullanırken kış şartlarını göz önünde bulundurmalıdırlar. Halen daha yaz lastikleriyle vatandaşlarımızın yola çıktıklarını görmekteyiz. Zaten zincir takma alışkanlığı hiç yok. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

60 KİŞİLİK EKİPLE SOKAKLARDAYIZ

Başkan Kasap, “Vatandaşlarımızın şikayetlerini her türlü kanalla bize ulaştırmalarını bekliyoruz. Şikayetini belirtip de kendisine ulaşmadığımız bir vatandaşımız yok. Olsa dahi yaklaşık olarak 60 kişilik bir ekiple mahallelerimize dağılmış durumdayız, vatandaşlarımızın sorunlarının en iyi şekilde çözüme ulaşmasını sağlamaktayız” dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Başkan Kasap, Kontrol Bizde!