Kastamonu'yu sel vurdu!

Kastamonu'yu sel vurdu!
Kastamonu'da etkili olan yağmur yağışı, hayatı adeta felç etti.

Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Tıkanan mazgallar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

Seyitgazi ilçesinde ise 2 gündür etkili olan yağmur ve dolu, büyük çapta maddi hasara yol açtı. Kastamonu-İhsangazi karayolu, köy ve mahalle yolları sular altında kaldı. Meydana gelen çok sayıda heyelan nedeniyle yollarda çökmeler oluştu. Taşan dere yatakları nedeniyle köprüler, istinat duvarları, dönümlerce tarım ve orman arazisi de tahrip oldu.

3.20110602000054..jpg

2.20110602000151..jpg

Taşköprü ilçesinde ise aşırı yağışların oluşturduğu su baskınları, Kastamonu-Taşköprü karayolunda trafiği olumsuz yönde etkiledi. İlçedeki tarlarlarda zarar oluştu.

İlçede yaklaşık 45 dakika süre ile etkili olan yağmur, Semt pazarı civarı ve ilçe merkezinde bulunan işyerlerinde su baskınlarına neden olurken, Kastamonu-Taşköprü karayolunda trafiği olumsuz yönde etkiledi. Araçlar 1 saat süreyle selin getirdiği suların çekilmesini beklemek zorunda kaldı.

Yağışlarda Taşköprü ve civarındaki köylerde ekili bulunan sarımsak ve buğday tarlaları da kısmen zarar gördü. Çiftçiler mağdur olduklarını ifade ettiler. Sokak ve caddelerinde göletler oluşan ilçede, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Belediye ekipleri, kısa sürede, tıkanan mazgalları temizledi.

4.20110602000341..jpg

İlçede ayrıca etkili olan yağışlara dayanamayan ahşap bir ev yıkıldı. Etkili yağış sonrası oluşan sel, Taşköprü ilçesi Ağalar sokakta kullanılmayan ahşap bir evin yıkılmasına neden oldu. Belediye ekipleri, ev enkazını kaldırma çalışmalarına başladı.

5.20110601235938..jpg