Kayıp Deniz Demir Olayının Şüphelisi Tutuklandı

Kayıp Deniz Demir Olayının Şüphelisi Tutuklandı
Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde 20 gün önce kaybolan 35 yaşındaki Deniz Demir'in, en son birlikte görüldüğü belirlenen Siyasettin Özaydın, çıkartıldığı Pazar Adliyesi’nde tutuklanarak ceza evine konuldu.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 20 gün önce Deniz Demir'in kaybolmasına ilişkin Bursa'da yakalanan olayın şüphelisi Siyasettin Özaydın getirildiği Rize'de tutuklandı.  

Bursa'da yaşayan Hakime Demir, yaklaşık bir ay önce eşi Deniz Demir (35) ile tartıştıktan sonra Rize'nin Fındıklı ilçesindeki ailesinin yanına döndü.

Eşinin baba evine döndüğünü öğrenen Deniz Demir de Fındıklı'ya geldi. Olayla bağlantısı olduğu düşünülen Siyasettin Özaydın (48) da ilçeye gelerek Hakime Demir ve eşi Deniz Demir ile görüştü.

Deniz Demir'den 30 Aralık'tan itibaren haber alınamaması üzerine Hakime Demir eşinin kaybolduğu ve Siyasettin Özaydın'dan şüphelendiğini belirterek polise başvurdu.

Şikayetinde Siyasettin Özaydın ile daha önceden tanıştığı, yaşanan olaylar nedeniyle gidecek yeri olmadığını vurgulayarak devletten yardım isteyen Hakime Demir, sığınma evine yerleştirildi.

Kayıp Demir'in bulunması için çalışma başlatan polis, incelediği MOBESE görüntüleri doğrultusunda Demir'in Fındıklı sahil yolunda Siyasettin Özaydın'ın arabasına bindiğini, cep telefonundan son sinyalin ise ilçeye bağlı Tepecik köyünde alındığını tespit etti.

Demir'in bindiği arabada yapılan incelemede kan izleri olduğu ve mermi izlerinin macun ve boya ile kapatıldığını tespit eden polis ekipleri otomobile el koydu.

Olayla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Siyasettin Özaydın'ı Bursa'da gözaltına alarak Rize'ye getirdi.

Pazar Adliyesine getirilişi sırasında Siyasettin Özaydın ile Deniz Demir'in yakınları arasında arbede yaşandı.

Savcı ifadesinin ardından hakim karşısına çıkartılan Siyasettin  Özaydın, Demir’in kaybolma olayı ile ilgili bir bilgisi olmadığını söylemesine rağmen aracındaki gizlenmiş mermi izi ve araç kaportasındaki temizlenmiş kan izleri dikkate alınarak Demir’i öldürmüş olabileceği ihtimali üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

30 Aralık tarihinde Rize’nin Fındıklı İlçesi’ne meydana gelen olayda Demir, kendisi ile tartışıp babasının evine giden eşi Hakime Demir’i almak için ilçede bulunan Tepecik Köyü’ndeki kayın pederinin evine gitmiş ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Demir en son Siyasettin Özaydın ile görüşmüş ve kaybolmadan önce telefonu son kez Siyasettin Ö.’nün telefonu ile aynı noktadan sinyal vermişti.