Kaymakam Baydaş'tan Yeni Hafızlara Tablet Hediyesi

Kaymakam Baydaş'tan Yeni Hafızlara Tablet Hediyesi
Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, hıfzını ikmal eden 14 hafız için düzenlenen merasimde hafızlara tablet bilgisayar hediye etti.

Güneysu Başaran Köyü Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursu’nda hıfzını ikmal eden 14 hafız için icazet merasimi yapıldı.

Güneysu Müftülüğü ve İrşat Vakfı'nın tertip ettiği 20. dönem Kuran hafızları icazet töreni Güneysu Başaran Köyü Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursu’nda gerçekleşti. Merasimde Güneysu’dan Zahit Eymen Kandemir, Okan Sancaktutan, Aslan Aslan, Turgun Sancaktutan, Nusretullah Torpi, Osman Dilmaç, Habil Bıyık ve Sefa Kul, Kalkandere’den Davut Çelik ile Volkan Sarıpolat, Erzurum’dan Emre Aslan, Mazlum Demirdaş, Muhammed Sani ve Çorum’dan Zeynal Meşe, hıfzını ikmal ederek hafızlık icazeti aldı.

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-3.jpg

Güneysu İlçe Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı, İl Müftü Vekili Ali Çakmak, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Güneysu Müftüsü Murat Mutlu, Vaizler, din görevlileri, icazet alan hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran tilavetiyle açılışı yapılan program Güneysu Müftüsü Murat Mutlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. Misafir hocaların okuduğu Kur’an-ı Kerim’lerle devam eden programda icazet alan 14 hafız Kuran okudu. Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin’in kısa konuşması, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı'nın günün anlam ve önemini belirten sohbeti ve İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak'ın duası ile program son buldu.

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-4.jpg

Program sonunda öğrencilere belgeleri verilerek çeşitli hediyeler takdim edildi. Programda ayrıca, Kaymakam İhsan Selim Baydaş tarafından hafızlara tablet bilgisayar hediye edildi.

Kaymakam İhsan Selim Baydaş, burada yaptığı konuşmada; “Uzun süren bir emeğin sonunda bu kardeşlerimiz hafızlıklarını ikmal ederek bugün burada icazet alıyorlar. Onları teşvik etmemiz lazım, onları tebrik etmemiz lazım, önlerini açmamız lazım, bundan sonraki süreçte onları melekelerine; kabiliyetlerine göre yönlendirmemiz lazım. Farklı alanlarda, dil alanında, ilmi alanda veya farklı alanlara temayül etmiş olanları o yönde de teşvik etmemiz lazım. Bu müesseselere de bu yönüyle sahip çıkılması gerekir. Allah rahmet eylesin, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaya da geçtiğimiz hafta anma merasimi gerçekleştirdik. Anadolu çok münbit bir coğrafya… Bu sayıda böyle yetişmiş bir hocanın her köşede bir meşale yaktığını görüyoruz. Böyle insanları önemli kılan iki husus var. Sadece ilim değil, o ilimleriyle amel etmeleridir. İkinci husus da yokluk zamanında yetişmiş olmalarıdır.Onların yaşadığı dönemler Kuran-ı Kerim öğrenmenin zahmetli, meşakkatli olduğu dönemlerdi. Bu vesileyle hocamızı bir daha rahmetle anıyoruz. Görüyoruz ki onun açtığı ilim yuvası hizmetlere devam ediyor. Bunu da memnuniyetle belirtmiş olalım.İnşallah bu merasimlerin sayıları her sene sayıları artarak devam eder. Emeği geçen hocalarımızı ve müftülüğümüzü tebrik ediyorum, kardeşlerimizin de hafızlıkları hayırlı olsun!” diyerek duygularını ifade etti.

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gönderdiği mesajla icazet alan hafızların icazetlerini kutladı.

kaymakam-ihsan-selim-baydasdan-hafizlara-tablet-bilgisayar-1.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-5.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-6.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-7.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-8.jpg

zavendikli-mustafa-hoca-kur’an-kursu’nda-icazet-merasimi-2.jpg