Kaymakam Meral: Cimil Çorabına Coğrafi İşaret Belgesi Almak İçin Başvuruda Bulunduk

Kaymakam Meral: Cimil Çorabına Coğrafi İşaret Belgesi Almak İçin Başvuruda Bulunduk
Rize’nin İkizdere İlçe Kaymakamlığı, Cimil’de köylüler tarafından üretimi yapılan Cimil Çorabına Coğrafi İşaret Belgesi almak için başvuruda bulundu.

İkizdere Kaymakamı Hacı Kerim Meral, Cimil ve Başköy köylerine ziyarette bulundu.

Kaymakam Meral, Cimil Köyünde Cimil Çorabı dokuyan köylülerle bir araya geldi. Geleneksel olarak yaşatılan desen ve renkleriyle özel olarak üretilen Cimil Çorabının tescillenerek Cimil Çorabına Coğrafi İşaret Belgesi almak için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulunduklarını açıklayan Kaymakam Meral, “Coğrafi İşaret Tescilinin yöresel anlamda tanıtılması ve kültürel değerlerin korunması hususunda Cimil Köyümüzde bu geleneği yaşatan vatandaşlarımızla bir araya gelerek çorap üretim sürecini yerinde inceledik. Vatandaşlarımız tarafından özenle dokunarak üretilen Cimil Çorabını Rize genelinde 12 adet Coğrafi İşaret Tescil Belgesi bulunan ürün listesine eklemek için başvurumuzu gerçekleştirdik. İlçemize ve ilimize hayırlı olmasını ümit ediyorum” dedi.

Kaymakam Meral, daha sonra Başköy köyünde vatandaşlarla bir araya gelerek köyün doğal ihtiyaçlarını yerinde dinledi, çözümler için istişarelerde bulundu.

Rize’nin Anzer Balı, Derepazarı Pidesi, Hemşin Çorabı, Rize Baston Ekmek, Rize Bezi (Feretiko), Rize Enişte Lokumu, Rize Kavurması, Rize Muhlaması, Rize Pepeçurası, Rize Simidi, Rize Çayı ve Çayeli Kuru Fasulye Yemeği olarak 12 adet Coğrafi İşaretli ürünü bulunuyor.

rizenin-ikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-cimilde-koyluler-tarafindan-uretimi-yapilan-cimil-corabina-cografi-isaret-belgesi-almak-icin-basvuruda-bulunduklarini-acikladi-2.jpgrizenin-ikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-cimilde-koyluler-tarafindan-uretimi-yapilan-cimil-corabina-cografi-isaret-belgesi-almak-icin-basvuruda-bulunduklarini-acikladi-3.jpgrizenin-ikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-cimilde-koyluler-tarafindan-uretimi-yapilan-cimil-corabina-cografi-isaret-belgesi-almak-icin-basvuruda-bulunduklarini-acikladi-1.jpgikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-baskoy-koyunde-vatandaslarla-bir-araya-geldi-4.jpgikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-baskoy-koyunde-vatandaslarla-bir-araya-geldi-1.jpgikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-baskoy-koyunde-vatandaslarla-bir-araya-geldi-2.jpgikizdere-kaymakami-haci-kerim-meral-baskoy-koyunde-vatandaslarla-bir-araya-geldi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum