Kaymakam Öztürk ve İl Müdürü Kiraz'dan Unutulmaya Yüz Tutmuş Dövme Bakır İşlemeciliği Kursuna Ziyaret

Kaymakam Öztürk ve İl Müdürü Kiraz'dan Unutulmaya Yüz Tutmuş Dövme Bakır İşlemeciliği Kursuna Ziyaret
Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin İŞKUR tarafından hayata geçirildiği "Kavaklıdere Dövme Bakır İşletmeciliği Kursu"na ziyarette bulundu.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk ve Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Hasan Kiraz, ilçede devam eden "Kavaklıdere Dövme Bakır İşletmeciliği Kursu”na ziyarette bulundu. Ziyarette İŞKUR İl Şube Müdürü Fatma Pınarbaş da yer aldı.

Kaymakam Öztürk ve İl Müdürü Kiraz, kursiyerlerle bir müddet görüşerek kurs hocasından kurs hakkında bilgi aldıktan sonra kursiyerlerin yaptığı el emeği ürünleri inceledi.

Kentte unutulmaya yüz tutan mesleklerden olan bakır işlemeciliğinin hayat bulması amacıyla Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Çayeli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurs programına 15 kadın kursiyer katılırken, kursla ilgili Rize kültür mirasının unutulmaya yüz tutmuş bakır sanatını ve işlemeciliğine sahip çıkılmaya gayret edildiği ifade edildi. Kursun düzenlenmesinde ayrıca bakırın süs ve mutfak eşyası olarak yaygınlaştırılması ve bakış işlemeciliğinin sürdürülebilir bir meslek haline getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

cayeli-kaymakami-mehmet-ozturk-ve-rize-calisma-ve-is-kurumu-(iskur)-muduru-hasan-kiraz,-ilcede-devam-eden-kavaklidere-dovme-bakir-isletmeciligi-kursu”na-ziyarette-bulundu-(2).jpgcayeli-kaymakami-mehmet-ozturk-ve-rize-calisma-ve-is-kurumu-(iskur)-muduru-hasan-kiraz,-ilcede-devam-eden-kavaklidere-dovme-bakir-isletmeciligi-kursu”na-ziyarette-bulundu-(4).jpgcayeli-kaymakami-mehmet-ozturk-ve-rize-calisma-ve-is-kurumu-(iskur)-muduru-hasan-kiraz,-ilcede-devam-eden-kavaklidere-dovme-bakir-isletmeciligi-kursu”na-ziyarette-bulundu-(5).jpgcayeli-kaymakami-mehmet-ozturk-ve-rize-calisma-ve-is-kurumu-(iskur)-muduru-hasan-kiraz,-ilcede-devam-eden-kavaklidere-dovme-bakir-isletmeciligi-kursu”na-ziyarette-bulundu-(1).jpgcayeli-kaymakami-mehmet-ozturk-ve-rize-calisma-ve-is-kurumu-(iskur)-muduru-hasan-kiraz,-ilcede-devam-eden-kavaklidere-dovme-bakir-isletmeciligi-kursu”na-ziyarette-bulundu-(6).jpgcayeli-kaymakami-mehmet-ozturk-ve-rize-calisma-ve-is-kurumu-(iskur)-muduru-hasan-kiraz,-ilcede-devam-eden-kavaklidere-dovme-bakir-isletmeciligi-kursu”na-ziyarette-bulundu-(3).jpg