Kazada ölen Alman, vasiyetiyle Ordu'ya gömüldü

Kazada ölen Alman, vasiyetiyle Ordu'ya gömüldü
Gezmek için geldiği Ordu'nun Perşembe ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden Alman, vasiyeti üzerine ilçede defnedildi.

Ralf Dobberleit'in (48), üç gün önce, kullandığı motosiklet ile bir kamyonete çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Almanya'daki annesi Olly Dobberleit'e haber verildi.

Anne Dobberleit'in ilçeye gelmesinin ardından Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, Medreseönü Beldesi Afırlı Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta dini tören yapılmadan defnedildi.

Oğlunun, ölmeden bir kaç gün önce kendisini aradığını ve çok mutlu olduğunu söylediğini anlatan anne Dobberleit, "Oğlumla kazadan bir kaç gün önce telefonla görüştük. Bana, 'Burası cennet, buraya yerleşiyorum. Ölürsem beni buraya gömün' dedi. Kendini burada çok iyi hissettiğini söyledi. 'Burası yemyeşil' dedi. Bana da fotoğraflarını gönderdi. Daha önce de Hindistan'da bir-iki sene kalmıştı. 10. ayda ziyaretine gelecektim ama olmadı" şeklinde konuştu.

Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Olly Dobberleit, oğlunun çocukluk fotoğraflarını göstererek, onu kaybettiği için çok üzgün olduğ unu ancak vasiyetini yerine getirdiği için mutlu olduğunu söyledi.

Antalya'da daha önce birlikte emlakçılık yaptığı arkadaşı Şerife Afacan ise ölmeden yarım saat önce bilgisayarda kamerayla Ralf Dobberleit ile görüştüğünü belirterek, şunları anlatti: "Sanki vedalaşır gibiydi. Her fırsatta kendini Türk hissettiğini söylerdi. Türk Bayrağı'nı motoruna asardı. Atatürk'ü çok severdi. Tam bir Türk hayranı idi. Türk yemeklerini de çok severdi. Mercimek çorbasını sevdiğini her fırsatta söylerdi. Hatta kısa bir süre önce de Perşembe plakalı motor kullanıyordu. Antalya'dan hiç planda yokken buraları görmek istediğini söyleyip geldi."

Ralf Dobberleit'in cenazesine annesinin yanı sıra Türkiye ve Almanya'daki arkadaşları katıldı.

Ordu'nun Perşembe ilçesine bir Türk arkadaşı ile gezmeye gelip ilçeye yerleşmeye kara veren Alman uyruklu Ralf Dobberleit'in sempatik hareketleri ile ilçe halkına kısa sürede kendisini sevdirdiği ifade edildi.