Kazmaz'dan Çay Kanununa Tepki!

Kazmaz'dan Çay Kanununa Tepki!
Rizeli Avukat Yazar Remzi Kazmaz, Rize kamuoyunun çay kanunu çalışmasından haberdar olmadığını, Çay Kanunu’nun kapalı kapılar ardında hazırlandığını belirti.

Çayı yabancı şirketlere peşkeş çekecek bir kanun taslağının TBMM gündemine gelmek üzere olduğunu ancak Rize kamuoyunun bu çay kanunu çalışmasından haberdar olmadığını belirten Kazmaz, “Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde açık açık olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde ve büyükşehirlerdeki marketlerde Rize çayı diye kaçak çay satılmaktadır. Karadeniz ve Ankara’dan da işbirlikçi bulan kaçak çayı önlemek bir yana adeta teşvik edilir hale geldi. TBMM’nin gündemine geleceği söylenen ama çay üreticilerinin haberdar olmadığı Çay Kanunu, kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Rize’de kimseye haber vermeden hazırlanan kanun taslağı acaba Güneydoğu’daki yüzlerce çay paketleme tesisi ile istişare edilerek mi hazırlandı?” diye sordu.

Çayın özelleştirme adımları ve kaçakçılıkla başlayan sorunları çözülmeden üreticileri memnun edecek bir yapıya kavuşmasının beklenemeyeceğini ifade eden Kazmaz, “Bu sorunu çözecek olanlar Çay Borsası kuranlar, Çay Kanunu’nu kapalı kapılar ardında hazırlayanlar, çayın özelleştirilmesini ellerini ovuşturarak sırça köşklerinde bekleyenler değil, gerçek çay üreticisi ve işçilerle onların temsilcileridir.” diye konuştu.