Kazmaz'dan Şok Açıklamalar

Kazmaz'dan Şok Açıklamalar
MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, ülkenin gündemini PKK’nın belirlediğini ifade edip, isteklerinin yerine getirilmesi için işaretler gönderdiklerini söyledi.

Türkiye Eğitim Sendikası Rize Şubesi Başkanı Celal Akarsu, MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz’ı makamında ziyaret etti.

sa.20130628201626.jpg

Akarsu ziyareti sırasında iyi niyet dileklerinde bulunup, “Demokrasilerde Parti ve Sivil Toplum örgütleri olmazsa olmazlardır. Yeni göreve atanan Cem beyi Türkiye Eğitim Sen olarak geç de olsa ziyaretine geldik. Kendisine başarılar diliyorum. Vazifesinin ülkemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Kazmaz ziyaret sırasında gündeme ilişkin düşüncelerini belirterek Cizre’de yaşanan olayları değerlendirdi. Kazmaz, Cizre’de yaşananların eyalet sisteminin alt yapısı olduğuna vurgu yaparak, “Sosyal medya bazen haklın bilgilendirilmesi açısından ülke çıkarlarına fayda sağlamaktadır. Cizre’de teröristlerin kurduğu sözde polis teşkilatını insanlar sosyal medyadan öğrendi. Sosyal medya olmasaydı bunu öğrenemeyecektik. Çünkü medya artık bir çok şeye sessiz kalıyor. Tüyler ürperten bu resimlerin aslı şu, orada ki hazırlık şu; AKP iktidarı bir büyük şehir yasası çıkarttı. Bu yasada belediye başkanı, eyalet sistemlerinde olduğu gibi kırsaldan da verilecek oylarla seçiliyor. Bunların gayesi o kurdukları sözde teşkilatı belediye başkanına bağlayarak o bölgenin kolluk kuvveti haline getirmek. Üçüncü aşamada ise diğer kamu kuruluşlarının bu yapıya bağlanması söz konusu.”dedi.

TÜRKİYE’DE GÜNDEMİ PKK BELİRLİYOR

Kazmaz, Türkiye’de gündemi PKK’nın belirlen hale geldiğinin altını çizerek, “Bu kanunların da Temmuz ayında meclise gelmesi bekleniyordu. MHP’nin oyunun yüzde 25’lere çıkması ve AKP’nin oyunun yüzde 35’e gerilemesi başbakanın paniklemesine neden oldu. Bu nedenle bu kanunları şuan getirmeye cesaret edemiyorlar. Bununla ilgili olarak Obama’dan telefon geldiğini düşünüyorum. Artı PKK’da işaretler veriyor. ‘Bu kanunları çıkartın, bölücü başını serbest bırakın, yoksa’ diye uyarılarda bulunuyor. Eğer başbakan bu tehditlere boğun eğerse bu kanunlar meclise gelecek. Şu anda Türkiye’yi maalesef PKK yönetiyor, başbakanın gündemini PKK belirliyor. Ya aralarındaki gizli anlaşma yada PKK’dan duyduğu korku. Bu çok vahim bir tablo. Kimse çıkıp o resimler hakkında bir şey söylemiyor.” Dedi.

Haber:Göktürk Fırat