Kemal Kılıçdaroğlu: Birinci Sözüm ÇAYKUR Özelleştirilecek

Kemal Kılıçdaroğlu: Birinci Sözüm ÇAYKUR Özelleştirilecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'daki mitingte Çaykur'u özelleştireceklerini söyledi.

Partisinin Trabzon mitingi için bugün özel bir uçakla İstanbul’dan Trabzon’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çaykur'u özelleştireceklerini söyledi.

ÇAYKUR'UN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM DEDİ VE EKLEDİ: SÖZ, ÇAYKUR'U ÖZELLEŞTİRECEĞİZ

Fındık ve çayla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “İki konuya girmek istiyorum; biri fındık, biri çay. Fındık konusunda dünyada fındık üretiminde Türkiye bir numara. Ancak fındık fiyatını Türkiye belirleyemiyor, Hollanda ve Almanya’daki bir avuç insan bunu belirliyor. İki yıl içinde sözüm söz; Fındık Borsası’nı Karadeniz’de kuracağız. İkinci konu Çay. Çayın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Birinci sözüm ÇAYKUR özelleştirilecek. Fabrikası çalışacak, bacası tütecek. İkinci sözüm, kaçak çayı yakalıyorlar. Nerede kaçak çay bulursam tamamını imha edeceğiz. Kesinlikle bizim çayımız kullanılacak. Üçüncü sözüm, birinci sürgünde 400 kg, ikinci sürgünde 400 ve 3. sürgün 350 kg alım garantisi vereceğiz. O insanlar çoluk çocuk çalışıyor. Bu ülkenin alın terini birilerini peşkeş çekmeyeceğiz. Buradan Rize’ye sözüm söz.”

kemal-kilicdaroglu-trabzonda-(3).jpgkemal-kilicdaroglu-trabzonda-(4).jpg

Kaynak:IHA