Kenan Bıyık: 550 Muhtara Ben Mektup Gönderdim

Kenan Bıyık: 550 Muhtara Ben Mektup Gönderdim
CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, iftira ve yalan dolu haberden 3 gün sonra itirafta bulunarak, 550 muhtara kendisinin mektup gönderdiğini ifade etti ve Taraf Gazetesi muhabirinin konuyu yanlış anladığını söyledi.

CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Kenan Bıyık ile MHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı O.Cem Kazmaz’ın ifadelerine yer vererek geçtiğimiz günlerde Taraf Gazetesi’nde yer alan “Rize’de 550 Muhtara Tehdit” başlıklı “AK Parti Rize İl Başkanlığı 550 muhtara mektup göndererek AK Parti’ye oy vermeyenleri tespit edin. Biz onlara gerekeni yapacağız”  haberi, seçim günü Kenan Bıyık tarafından yalanlandı. Bıyık, 550 muhtara kendisinin mektup gönderdiğini ifade etti. Bahse konu olan haber Taraf Gazetesi'nde yer aldığı gün Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı ve Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, haberi yalanlamış ve bunun bir iftira olduğunu sert sözlerle ifade ederken, Kenan Bıyık ise haberde 550 muhtara gönderildiğini ifade ettiği tek bir mektup fotoğrafını ortaya koyamamış "Çamur at tutmazsa izi kalır" felsefi düşüncesiyle hiçbir açıklamada bulunmamıştı.

Bıyık, Rize Merkez Denizciler İlköğretim Okulunda oy kullandıktan sonra CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ile Rize’de oy kullanımının yapıldığı okullara ziyaretlerde bulundu. Bıyık, ziyaretleri kapsamında Rize İmamhatip Lisesi’ne de uğradı. Ak Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Karal’ın da İmamhatip Lisesi’nde oyunu kullanacağından okul önünde bekleyen basın mensupları ile sohbette bulunan Kenan Bıyık, basın mensuplarının tehdit içerikli mektup olayını hatırlatması üzerine 550 muhtara mektubu kendisinin söylediğini ifade ederek Taraf Gazetesi muhabirinin konuyu yanlış anladığını kaydetti.

Kısıtlı bir seçim bütçesiyle seçim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bıyık, bu nedenle 550 muhtara ziyarette bulunamadığından 550 muhtara da mektup yazarak, iyi bir çalışma içerisinde bulunmak istediklerini ve tüm muhtarlara ziyarette bulunamadıklarından yapmak istedikleri ile irtibat bilgileri ve helallik isteği gibi konuların yer aldığı bir mektup gönderdiğini ifade etti. Bıyık, muhtarlara tehdit yapıldığı bilgisinin ise kendisine şifaen söylendiğini belirtti.