Kenan Bıyık: "Artık Ölene Kadar Cumhuriyet Halk Partiliyim"

Kenan Bıyık: "Artık Ölene Kadar Cumhuriyet Halk Partiliyim"
CHP’den Rize Milletvekili adayı olan Kenan Bıyık, ölene kadar Cumhuriyet Halk Partili olduğunu kaydederek, “Kimse bunun altında başka şeyler aramasın. Cumhuriyet Halk Partisi nerede görev verirse orada görev yapmaya hazırım” dedi.

İki listenin yarıştığı 36. CHP Rize İl Kongresi dün gerçekleşti. Kongrede dostluk ve birlik beraberlik mesajları verildi.

Başkan adaylarından Mustafa Güngör seçim öncesi yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları vererek, “Mevcut başkan Sayın Mesut Rakıcı ile aramda hiçbir sorun yoktur. Açık konuşmak gerekirse kendisini çok severim. Burası benim evimdir. Kim kazanırsa kazansın hiçbir şekilde küsmek kırılmak olmayacak. Burası yine benim evim, Mesut Rakıcı yine benim başkanım, ben yine CHP’nin çalışan bir neferi olmaya devam edeceğim” dedi. Güngör, yeni il merkezini partililere kazandırdığı için İl Başkanı Mesut Rakıcı’ya teşekkür etti.

mustafa-gungor-mesut-rakici.jpg

İl Başkanı Mesut Rakıcı, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada “Bugün kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Biz bir aileyiz. Gelin iktidar yürüyüşümüzü hep beraber yönetelim. Yeni il merkezimizi hizmete açtık bizi yalnız bırakmayın. Sürekli gelip bizi denetleyin” dedi.

CHP Rize 36. İl Kongresinde mevcut başkan ve kongrede tekrar başkanlığa seçilen Mesut Rakıcı’nın rakibi olan Başkan Adayı Mustafa Güngör’ün listesinde bulunan ve CHP’den Rize Milletvekili adayı olan Kenan Bıyık, dün gerçekleşen kongrede yaptığı konuşmada, “CHP’ye her şekilde hizmete hazırım. Ben Kenan Bıyık Olarak söylüyorum ki, artık ölene kadar Cumhuriyet Halk Partiliyim. Kimse bunun altında başka şeyler aramasın. Cumhuriyet Halk Partisi nerede görev verirse orada görev yapmaya hazırım” dedi.

kenan-biyik-002.jpg

Kongre sonrası birbirine sarılan iki aday omuz omuza birlik ve beraberlik mesajları vermeye devam etti. Kongre, öncesi ve sonrası ile sıcak görüntülere sahne oldu. İki listedeki yönetim kurulu üyesi adayların oy kullanmaya beraber  ve neşeli bir şekilde gittikleri gözlendi. Seçim sonrası kazanan listeyi ilk olarak Güngör ve ekibi tebrik etti.

mustafa-gungor-ve-mesut-rakici.jpg

Seçimi kaybeden liste kazanan listenin her zaman yanında olduğunu belirterek Mevcut Başkan Mesut Rakıcı ve yönetimine yardıma hazır olduklarını belirtti.

İlçelerden ve il dışından gelen delegeler ve misafirler uzun yıllardır böyle bir kongre yaşamadıklarını belirterek, her kongrenin böyle birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Kongreye, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de misafir olarak katılırken; Çiçek, Rize’de karşılaştığı kalabalıktan ve coşkudan çok memnun kaldığını belirterek, “Bu kalabalık ve coşku gösteriyor ki CHP teşkilatları ile iktidara hazırdır” dedi. Pekşen, ise “Özgürlüklerin sadece Kürtler için aranan bir hak olmadığını belirterek, "Sadece onların, Alevilerin, sendikaların ve memurların problemi değildir. Özgürlük, 80 milyonun problemidir." diye konuştu.

Tek Gıda İş Sendikasının salonunda gerçekleşen 36. CHP Rize İl Kongresinde  Mevcut başkan ve başkan adayı Mesut Rakıcı ile başkan adayı Mustafa Güngör yarışmış, Mevcut Başkan Mesut Rakıcı delegelerin 111 oyunu alarak tekrar Rize İl Başkanlığına seçilirken Mustafa Güngör delegelerden 56 oy almıştı.

chp-rize-il-kongresi-(3).jpgchp-rize-il-kongresi-(4)-002.jpgchp-rize-il-kongresi-(2).jpg