Kenan Bıyık, CHP Rize Milletvekili Aday Adaylığını “Allah’ım hayırlısı ise bana ve Rizeliye bunu nasip et” sözleriyle açıkladı

Kenan Bıyık, CHP Rize Milletvekili Aday Adaylığını “Allah’ım hayırlısı ise bana ve Rizeliye bunu nasip et” sözleriyle açıkladı
CHP'den geçmiş dönemlerde Rize Belediye Başkan Adayı ve Rize Milletvekili Adayı olan Eğitimci Kenan Bıyık, düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için CHP’den Rize Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığında düzenlenen programla aday adaylığını açıklayan Kenan Bıyık, “Önemli olan milletin, Rizeli’nin gönlünü kazanmaktır. Ben bunu kazandığımı hissediyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili aday adayı olarak önce Allah’a sonra size güveniyorum. Yaradanıma şunu dua ediyorum. Cenabı Allah’a şunu dua ediyorum. Allah’ım hayırlısı ise bana ve Rizeliye bunu nasip et.” dedi.

Bıyık, bugünün Rize için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, “Neden tarihi bir gün? Tarihi gün derken şunu söylemek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılına girdik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de 100. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayacağız. 9 Eylül 1923 ve 29 Ekim 1923. Dolayısıyla bu 100. Yılda böyle güzel bir yüzyıllık bir asırlık partinin daha önce 2 defa adayı oldum ama bugün aday adaylığı bile hayatımın en mutlu günlerinden biri olarak tarihe geçecektir benim için. Onun için tarihi bir gün diyorum bugün için. İkincisi şu iş gününde ben burada bu kalabalığı görünce ülkem adına, Rizem adına ve siyasetle 30 yıl mücadele eden bir insan olarak gerçekten sizlerle gurur duyuyorum.” diye konuştu.

“Allah’ım hayırlısı ise bana ve Rizeliye bunu nasip et” ifadeleriyle aday adaylığını açıklayan Kenan Bıyık, şunları kaydetti: “Değerli dostlarım 4 defa seçime girdim Rize’de. Her zaman da şunu söyledim. Bana İstanbul’dan da Ankara’dan da mazbata verseniz kabul etmem dedim. Hazır mazbata. Ben Rizeliyim. Babam dedem bize bir şey öğretti. Büyüklerimiz bize bir şey öğretti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bir şey öğretti. Her şeyden önemlisi ve onun yolunda, onun izinde aldığımız terbiyeyle dedim ki ‘Kenan sen 24 yıl sonra, baban öldükten sonra siyaset yaptın. Senin babanı ve dedeni rahmetli Salih Bıyık ve Yaşar Bıyık’ı toplum andı. Babam böyle iyilik yapmıştı dedem de öyle.’ Dedim ki sen de Rizeliye hizmet edeceksin, halik bilmezse malik bilirler derler. Dolayısıyla bu 4 seçimden sonra hiçbir şey kaybetmediğimi de bir kez daha görüyorum. Seçim kazanamayabilirsiniz. Seçimler 4-5 yılda bir olur, her yıl olabilir. Önemli olan milletin, Rizeli’nin gönlünü kazanmaktır. Ben bunu kazandığımı hissediyorum. Öyle dostlarımı gördüm ki yani hasta yatağından kalkıp gelenler, epey zamandır görmediğim dostlarımı gördüm, mesaj çekip telefonla arayanlar duygulanmamak elde değil gerçekten. Bunlar niçin arıyor sizi, niçin sizi tebrik ediyor veya neden sizi hala gönlünden silmemiş, yada hala 30 yıllık telefonunu silmemiş? 30 yıldır aynı numara. Samimi söylüyorum Cenabı Allah bunu herkese nasip etmez. Ben Cenabı Allah’ın çok sevdiği bir kuluyum. Çünkü işim hep rast gidiyor. İşim hep rast gitmiştir. İnşallah 14 Mayıs’ta bir seçim olacak. Seçim havasına girdik. Ertelenir ertelenmez bilemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda ne yapar, seçim kurulu ne yapar ama eğer seçim olursa yine Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili aday adayı olarak önce Allah’a sonra size güveniyorum. Yaradanıma şunu dua ediyorum. Cenabı Allah’a şunu dua ediyorum. Allah’ım hayırlısı ise bana ve Rizeliye bunu nasip et.” dedi.

Bıyık, Rize’de iktidar dışındaki partilerin ittifak yaparak iktidar partisine karşı başarı sağlayabileceğine vurgu yaparak, “Gizli ajandası olan bir insan değilim. Açık açık söylerim. 13 Şubat 2022’de 6’lı masa kuruldu. O günden bu tarafa değerli il başkanlarıyla ve partinin üst düzey yöneticileriyle görüşüyoruz. Rize’nin konumu belli. Rize’de merkez ve ilçelerle beraber oyu da belli. Burada daha öncede söyledim. Rize’de bütün partiler bir ittifak halinde iktidar partisini ayrı tutuyorum. Dolayısıyla bu ittifak halinde olursak ve adayı da konsensusla sağlarsak başarıya ulaşabiliriz dedim. Şimdi yine aynı sözü söylüyorum. Mutlaka burada ittifakımızı yapmamız lazım. Değişen seçim sisteminde de bu elzem haline geldi. Bir dizi görüşmelerimi yaptım. Aday adayı olan herkes genel merkezin desteğini alır. Ben aday adayı olmak istiyorum dediğiniz zaman genel merkez size şunu söyler. Git çalış arkadaş. Bizde bunu yaptık. Geldik çalışmalarımızı tamamlayacağız. Allah mahcup etmez inşallah.” şeklinde konuştu.

cumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-7.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-1.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-6.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-8.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-4.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-5.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-3.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chpden-rize-milletvekili-adayi-egitimci-kenan-biyik-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
42 Yorum