Kenan Bıyık'ı Bekaroğlu'mu Engelledi?

Kenan Bıyık'ı Bekaroğlu'mu Engelledi?
1 Kasım erken genel seçimlerinde CHP'den 1.sıradan aday olmasına kesin gözü ile bakılan Kenan Bıyık aday gösterilmesinde Rizeli Bekaroğlu'nun etkili olduğu iddiası gündeme oturdu.

7 Haziran’da CHP Türkiye genelinde oylarını arttırmazken Rize gibi Ak Partnin kalesi Cumhurbaşkanının evi olan bir il’de tüm imkansızlıklara rağmen 33 bin civarında olan oyunu 38 binlere çıkaran Bıyık'ın’ın 1 Kasımda ki erken genel seçimde Ak Parti'yi bu kez daha da fazla zorlayacağı konuşulurken CHP MYK’sından ilginç bir karar çıktı ve BIYIK aday gösterilmedi.

Ankara kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre olayın perde arkasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Rizeli Mehmet Bekaroğlu’nun var olduğu iddia ediliyor. MYK da aday tespit toplantısında yaşananlar yerin kulağı var misalı dışarıya sızdı.

Toplantıda Bekaroğlu, 2 seçim kaybetti Kenan Bıyık’ı yendiden aday göstermeyelim ve bu kuralı parti prensibi haline getirerek 2 seçim kaybedenleri bundan böyle aday yapmayalım dedi. Bunun üzerine Myk üyelerinden biri peki 2 seçim kaybetti ama Rize gibi bir ilde tüm zorluklara rağmen partimizin oyunu 5 bin arttırdı . Bu artışın bir anlamı yokmu ifadesini kullandı.1 Kasımda 5 bin oy daha oyumuzu arttırırsak vekil çıkarma şasımız var dedi.

Bu sözler üzerine Bekaroğlu Ben size ABD den bir Profosör getirdim eksik olan oyları İkizdere ilçesinden ve diğer adayın ilçesi olan Çayeli’nden tamamlarız diyerek 1 Kasımda Rize’den kesin bir milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

Toplantıda bulunan meçhul şahıs bir kez daha söz alarak Bekaroğlu’na hitaben sizde 2 seçim kaybettiniz ama gelip Milletvekili oldunuz. O zaman Size Rize’ye gönderelim deyince salonda büyük bir sessizlik oldu

Ve nihai karar Bekaroğlu’nun istediği şekilde MYK kararı olarak çıktı ve Kenan Bıyık aday olamadı.