Kendileri Küçük Yürekleri Kocaman

Kendileri Küçük Yürekleri Kocaman
Rize'de Kur'an Kursu'nda okuyan minik öğrenciler Afrika'da açlıktan ve sefaletten ölen minik kardeşlerini unutmayarak yardım kampanyasına katıldılar.

Rize’nin Çayeli ilçesindeki bir camide yaz kuran kursu eğitimi gören ilköğretim öğrencileri, son yılların en kurak mevsimini yaşayan ve açlıkla boğuşan Afrika’daki insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Öğrenciler, biriktirilen 250 lirayı, kendilerine kuran dersi veren cami imamının da katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu yardım hesabına yatırarak yardım kampanyasına destek olmaya çalıştı.

Şerifoğlu Camii İmamı Ali Yıldız, yaptığı açıklamada, bazı dünya devletlerinin bile yardım kampanyasına kayıtsız kaldığı Afrika’daki insanlık dramı için Türk halkının seferber olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: “Bu yardım kampanyasına Çayeli Müftülüğü Şerifoğlu Camii’nde okulların tatil olması ile birlikte kuran eğitimi gören öğrencilerimiz de katılarak oradaki insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Afrika da ki bu felaket için millet olarak seferber olduk. Yardımlaşmayı seven bu güzel dinin mensupları olarak, kucağında açlıktan ve susuzluktan can çekişen çocuğu için feryat eden annenin yardım çığlıklarına zaten duyarsız kalamazdık.”

1.20110816001534..jpg

Öğrencilerin, kampanyaya destek vermek istediklerini kendisine ilettiğini söyleyen Yıldız, “Kurs açıldığında kuran eğitiminde başarı gösteren öğrencilerimizi çikolata ile ödüllendiriyorduk. Öğrenciler, ‘Hocam, bize ödül olarak verdiğiniz çikolataların paralarını biriktirmenizi ve Afrika’daki insanlara göndermenizi istiyoruz’ dedi. Biz de onların sundukları bu fikir doğrultusunda biriktirdiğimiz 250 lira değerinde çikolata parasını onların da katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu yardım kampanyası hesabına aktardık.” dedi.

Yıldız, Afrika’daki açlık dramında Türk halkının gösterdiği ilginin takdir edilecek bir boyuta ulaştığını ve kuran dersi gören öğrencilerin bile kayıtsız kalmadığı bu kampanyaya tüm dünya devletlerinin katkı yapması gerektiğini de ifade etti.