Kendin Üret, Kendin Sat

Kendin Üret, Kendin Sat
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Kadın Kolları tarafından “Kendin Üret, Kendin Sat” kermesi düzenlendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen Halk Fuarına katılımın yüksek olduğu gözlenilirken, konuyla ilgili CHP Rize kadınkolları Başkan yardımcısı Hatice Çalışkan açıklamalarda bulundu.

Amaçlarının Rize’de kadınların evlerinde ürettikleri ürünleri tanınması olduğunu söyleyen Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki amaç Rizeli ev hanımlarının ürettikleri el emeği, göz nuru olan ürünleri tanıtmak. Bunu yaparken birinci amaç bu ürünleri Rize dışında tanıtmak, ikinci amaç ise onlara ufakta olsa maddi katkı sağlamak, üçüncüsü ise bana kalırsa en önemli olan bu ürünleri tanıtmak için yer temin etmek. Rize’de kurslar açılıyor ama, halk açılan o kurslarda öğrendiklerini sergilemede sıkıntı çekiyor. Ürettiklerini satamıyorlar, bir çok ürün evlerde kalıyor. Bu bağlamda halkımızdan bize bir çok kez yardımcı olurumsunuz, bize yer gösterin , ürünlerimizi sergileyelim, tanıtalım isteği geldi. Biz de buna bir köprü olmak istedik” ifadesini kullandı.

a1.20130402113458.jpg

El işinin her çeşidinin var olduğunu, gidilen kurslarda iğne oyası, mefruşat çeşitleri ve en önemlisi Rize dokumalarının var olduğunu belirten Çalışkan, “ Bu tip çalışmalar maalesef Rize’de satış alanı bulmakta zorlanılıyor. Keza yiyecek çeşitlerinin her türlüsü var. Tatlılar, pastalar. Baklavasından, böreğine hepsi el ürünü. Reyonlarımız oldukça zengin. Üçüncüsünü açtığımız kermesin ilerleyen aylarda tekrarını yapacağız ”cümlesini kullandı.

a2.20130402113518.jpg

Burada Siyaset yok, Burada İnsanlık Var

CHP Kadın kolları Başkan yardımcısı Hatice Çalışkan, kendilerinin bu işe giriştiklerinde asla siyaset yapmadıklarını vurgulayarak;” Bizim yaptığımız sadece bu halkın sesini duyurmak. Burada her kesimden insan var. Bizim için ayrım yok , burada siyaset yok, burada insanlık var, birbirimize karşı anlayış var , sevgi var, hoş görü var, başka bir şey yok” dedi.

a3.20130402113541.jpg

Her Kesi Alış Verişe Bekliyoruz

Son olarak bu tip etkinliklerin halkın talep etmesi halinde devam edeceğini belirten Çalışkan; “Açılışı yaptıktan sonra bile yeni kayıt olmak isteyen dostlarımız var. Her kesi alış veriş etmeye bekliyoruz, burada satıcı, alıcı karşı karşıya. Buyursunlar gelsinler. Rizeliyi bu hayırlı kermese davet ediyoruz” ifadesini kullanarak sözlerini tamamladı.

Haber:Selim Denizalp