Kendirli Derepazarı Yoluna Tünel

Kendirli Derepazarı Yoluna Tünel
AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Alaattin Serdar, Kendirli-Derepazarı yolunda kamulaştırma bedellerinin ilgili hesaplara aktarıldığını ve Kendirli Çukurlu Köyü arasına tünel yapılmasının gündeme geldiğini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Alaattin Serdar, Kendirli Derepazarı yolu çalışmalarının programlandığı şekilde devam ettiğini belirterek Kendirli Çukurlu Köyü arasına 500 Metrelik bir tünel yapılmasının gündemde olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Alaattin Serdar, 11 km’lik Kendirli-Derepazarı yolunda yapılan çalışmalarının devam ettiğini ve kamulaştırma bedellerinin ilgili hesaplara aktarıldığını söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan il başkan yardımcısı Serdar, Kendirli çıkışı ile Çukurlu Vadisi arasından 500 metrelik tünel yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ön çalışma başlattığını söyledi.

“Kendirli Yolunun Takipçisi Olduk”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Alaattin Serdar, “AK Parti’nin iktidara gelmesinin hemen ardından yani 2003 yılında kendirli Derepazarı yolu karayollarına ağına alındı.  Toplamda 11 km olan Derepazarı/Kendirli yolunun 8 km’lik kısmı Derepazarı/Kendirli arasında 3 km’lik kısmı ise Kendirli, İkizdere, Kalkandere sapağına kadardır. 2003 yılında karayolları ağına alınan Kendirli/Derepazarı yolu 2007 yılında projelendirildi. 2011 yılında ise projelenen yol için bütçeden kaynak aktarıldı ve şu anda yol yapım çalışmaları belirlenen takvime göre etap etap devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

alaettin-serdar-ak-parti-rize-il-baskan-yardimcisi.jpg

“Kamulaştırma Bedelleri Hesaplarda”

İl Başkan Yardımcısı Alaattin Serdar, “Kendirli/Derepazarı yolu yapımı için kamulaştırma çalışmalarında sona doğru yaklaşıldı. Kasım ayının 30’u itibari ile 4.800.000 TL’lik kamulaştırma bedelleri ilgili hesaplara aktarıldı. Toplam kamulaştırma bedeli tahminen 60.000.000 TL’dir. Karayolları bölge müdürümüzle yaptığımız görüşmeler sonrasında bu kamulaştırma bedelleri etap etap ilgililerin hesaplarına yatırılacak ve çok büyük bir aksilik olmazsa gelecek yılın Şubat-Mart aylarında kamulaştırma ile ilgili tüm ödemeler bitecek.” ifadelerini kullandı.

Serdar, “Yol yapımına 6 adet iş makinası, 8 adet Mercedes kamyon, 6 teknik personel 6 operatör 10 şoför 10 duvar ustası ile devam ediyor.” dedi.

“80 Milyonluk İnşaat Yatırımı”

Yeni yol ile beraber karayolu standartlarına uygun olarak seyahat edileceğini vurgulayan Serdar, “Kamulaştırma bedeli haricinde yolun yapıp maliyeti ise topoğrafyasına göre değişiyor ancak yine karayolları yetkililerinden aldığımız bilgiye göre toplam yol yapım maliyeti 80.000.000 TL civarında olacak. Kendirli Kalkandere sapağı arasındaki 3 km’lik en kısa sürede bitecek. Etap etap tamamlanacak kendirli Derepazarı yolu 13 metre genişliğinde devlet karayolu standardında yapılan bir yatırımdır. Bu yolun tamamlanması ile birlikte kendirli ile Rize arasındaki kısalacak ve insanlarımız karayolu standardında bir yolda seyahat edebilecekler.”  ifadelerini sözlerine ekledi.

“Şartlar Uygun Olursa Tünel Yapılır”

Yeni bir tünel yapılarak yolun 1,5 km kısaltılmasının planlandığını belirten Alaattin Serdar, konuşmasını, “Kendirli çıkışı ile Çukurlu Köyü Vadisi arasında 500 metrelik bir tünelin yapılması için Karayolları Bölge Müdürümüz ile görüştük. O bölgede 500 metrelik bir tünel yolu 1,5 km kısaltacak. Bu tünelin rantabl olup olmayacağını Karayolları ekipleri değerlendiriyor. Önümüzdeki günlerde bu tünelin maliyeti ile mevcut güzergâhtaki kamulaştırma bedelleri karşılaştırılarak tünelin yapılması gündeme alınabilir. Tabi bununla birlikte teknik olarak oradaki dağın tünel yapımına uygun olup olmadığı da araştırılıyor. Bu konudaki inceleme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra konuyu kamuoyu ile paylaşacağız.” sözleriyle tamamladı.