Kıbledağı Camisi'nin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Kıbledağı Camisi'nin Kaba İnşaatı Tamamlandı
Başbakan Erdoğan'ın sık sık ziyaret ettiği Kıbledağı'nda kendisinin talimatları doğrultusunda başlanılan Kıbledağı Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı ziyaretinde sık sık ziyaret ettiği Kıbledağı'nda kendisinin talimatları doğrultusunda başlanılan Kıbledağı Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Kıbledağı'nda yapılan çalışmaları incelemek için sabah saatlerinde bölgeye giden Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Kıbledağı mevkiinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için burada olduklarını belirten Rize Valisi Nurullah Çakır, “Orman Bölge Müdürlüğümüz, Güneysu Belediyesi ve Kaymakamlığı, Rize Özel İdaresi tarafından müştereken yapılan cami inşaatının, peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemelerini incelemek üzere bu bölgeye geldik. Özellikle örf adet ve gelenekler itibariyle Rizelilerin geleneklerini sürdürme anlamında kullandıkları bir yer olan Kıbledağının, çevre düzenlemesi ve cami inşaatının devam ettiğini gördük. Havalar ve iklim şartları olumlu devam ettikçe çalışmalar devam edecek. Temel amaçlarımızdan biri buradan çıkan malzemeyi burada kullanmaktır. Peyzaj düzenlemesi yapılan malzemenin de doğal malzemeden kullanılmasını önemsiyoruz. Emeği geçen herkese hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mevkideki çalışmalar bitince burası bir Ayder Yaylası gibi turizmde odak noktalardan birisi olacaktır. Bu doğrultuda ihtiyaca cevap vermesi için bu günden çalışmalarımızı yapmak zorundayız” diye konuştu.

kibledagi-camisinin-kaba-insaati-tamamlandi-1.jpg

Kıbledağı Camisi'nin Güneysu ilçesinin turizmi için çok önemli olduğunu belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise "Kıbledağı Tepesi'nde bulunan cami en son Güneysu Merkez Camii İmamı merhum Yusuf Yılmaz Hoca efendi öncülüğünde restore edilmişti. Caminin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yeniden yapılması için bizzat Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar kontrollerimiz nezaretinde son sürat devam ediyor. Kaba inşaatını tamamlamak üzere olduğumuz cami inşaatımızın çevre düzenlemesi ardından gelecek Ramazan ayı öncesi ibadete açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

kibledagi-camisinin-kaba-insaati-tamamlandi-2.jpg

kibledagi-camisinin-kaba-insaati-tamamlandi-3.jpg

kibledagi-camisinin-kaba-insaati-tamamlandi-4.jpg