Kıbledağı'nda Cami İnşaatı Devam Ediyor

Kıbledağı'nda Cami İnşaatı Devam Ediyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağında yapılmasını istediği cami inşaatı çalışmaları hızla devam ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı ziyaretinde sık sık ziyaret ettiği Kıbledağı’nda kendisinin talimatları doğrultusunda başlanılan cami inşaatının yıl sonuna kadar bitirilerek hizmete sunulması bekleniyor.

kibledaginda-cami-insaati-devam-ediyor-1.jpg

Rize'nin Güneysu ilçesindeki Kıbledağı'nda yapılan çalışmaları inceleyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, caminin Güneysu'da yaklaşık üç yüz yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, “Kıbledağı tepesinde bulunan Cami en son Güneysu Merkez Camii İmamı merhum Yusuf Yılmaz Hoca efendi öncülüğünde restore edilmişti. Caminin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle yeniden yapılması için bizzat Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar Güneysu Belediyesi nezaretinde son sürat devam ediyor. Hafriyat ve duvar çalışmalarının bitmesiyle birlikte zemin grobeton dökülerek demir ve kalıp çalışmaları başlandı. Yapılan bu çalışmalar vatandaşlarımızı ve bizi oldukça heyecanlandırıyor. Hedefimiz iki ay süre zarfında caminin alt katını tamamlayıp, sonraki ay ise de kaba inşaatını bitirmek istiyoruz” dedi.

kibledaginda-cami-insaati-devam-ediyor-2.jpg

Öte yandan, Kıbledağı'nda yıkılan eski caminin yerindeki mevcut alanın genişletilmesiyle 110 metrekare olan temel alan 350 metrekareye çıkarıldı. Bu alanda cami ve seyir terasları yapımı için temeller atıldı.

kibledaginda-cami-insaati-devam-ediyor-3.jpg