Kira Geliri Olanlar Dikkat!

Kira Geliri Olanlar Dikkat!
Kira geliri olanlar dikkat! Beyanname verme süresinin son günü yaklaşıyor. Beyannamenizi yatırdınız mı?

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Muammer Berberoğlu, kira geliri beyannamesi verme süresinin 25 Mart'ta sona ereceğini bildirdi.

Berberoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2001 yılında kira geliri beyannamesi veren mükellef sayısının 390 bin civarındayken 2009 sonu itibariyle bu sayının 840 bine ulaştığını belirtti. Bu artışın nedeninin konut kira gelirlerinin 500 lira ve üzerindekiler ile iş yeri kira gelirlerinin tamamının banka aracılığı ile yatırılma zorunluluğu getirilmesi olduğunu fade eden Berberoğlu, bunun yanında vatandaşın Gelir İdaresi ile sorun yaşamak istememesinden dolayı, beyanlarını zamanında bildirmesinin etkisinin fazla olduğunu vurguladı.

Berberoğlu, beyannamelerin zamanında ve eksiksiz verilmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''2009 yılında kira konut kira geliri 2 bin 600 lirayı aşanlar ile iş yeri kira geliri 22 bin lirayı aşanlar beyanname vermek zorundadırlar. Konut kira geliri elde edenlerin 2 bin 600 lirası gelir vergisinden muaftır. Kira geliri alınan gayrimenkulün ortak olması halinde 2 bin 600 lira muafiyetten ayrı ayrı yararlanılabilir. Beyanname verme süresi ise 25 Mart'ta sona ermektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu tarihe kadar beyannamelerini vermeleri önem taşımaktadır.''