Kıran ve Çakır Konuştu !

Kıran ve Çakır Konuştu !
Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Tahir Kiran ile Ç.Rizespor’un eski başkanı Kadir Çakır, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Ç.Rizespor’un yeni bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini söyleye söyleye dilinde tüy bittiğinin altını çizen Tahir Kıran, “Ancak bunu bir türlü anlatamadık. Önce alt yapı kurulmalı. Bunun içinde çok büyük bütçe lazım değil. Her şeyden önce Rize halkına Rizespor’un bir 10 yıllık plan yaptığını anlatmak gerek. İlk 5 yılda bir şey beklenmeyeceğini anlatmak gerek. Ben şampiyonluğa oynayacağım diye bir takım kurdum dersen Rize halkı sana inanır. İnandığı zaman eğer sen bunu başaramazsan yakana yapışır. Sen ne yaptın diye sorar. Şampiyonluk parolasıyla yola çıktın son hafta zar zor lig’de kaldın. Bunun hesabını ver der. Rize halkı kulübün borcu varmış, diye ilgilenmez. Eğer sen bir yerlere talip olursan başarıyı getirmek zorundasın. Bunu getirmek içinde şartları oluşturman gerek. Şartlarda bu şekilde olmamalı” dedi.

Nefret Etmiş Haldeyim
Bir takımı bir yerlere getirmek için önce tohumları ekip filizin vermesini beklemek gerektiğini ifade eden Tahir Kıran, “Tarladan ekini daha sonra alacaksın. Tarlayı ekmeden sürmenin peşine gidersen bu işleri beceremezsin. Her sene hüsran yaşarsın. Şimdi bana sen niye bu işlere girmiyorsun diyenler var. Benim işlerim başımdan aşmış. Bana galipte kimse sen bu işi yap ta demedi. Kendi kendime gelip de ben bu işe talibimde demem. Ben futboldan içindeki kirlilikler ve pislikleri gördüğümden nefret etmiş haldeyim. Bu işlerden zevk alman lazım. Hiçbir zevk almıyorsan, entrika ve Bizans oyunları dönüyorsa sende bu oyunların içine mecburen girmek zorunda kalırsın. Herkes bu oyunları yapıyor. Kimse çıkıp ta temiz futbol masalı anlatmasın. Türkiye de temiz futbol diye bir şey yoktur. Ben maç seyrederken bile iğreniyorum” dedi. Futbol Federasyonun da görevli olduğu dönemlerde Rize’ye yaptığı hizmetleri eski başkan ve yöneticilerin iyi bildiğini ifade eden Kıran, şöyle devam etti.

Biz Gerekeni Yaptık
Maddi ve manevi yaptıklarım ortada. Bir koltuğa talip olursan ilinin menfaatlerini koruyacaksın. Görevdeyken Rize’de benim yakama yapışıyorlardı. Hesap vermemi istiyorlardı. Şimdi diğer arkadaşlar nerdeler. Rizespor Türkiye birkaç kulüple birlikte tesislerini ve stadını yapan kulüplerden biri. Dolayısıyla Federasyonun yardım yapacağı yerlerden biridir. Bu sezon Bursaspor’a ne kadar Rizespor’a ne kadar para verildiğini araştırın. Benim dönemimde büyüklerin bir aldığı yerde Rize 2 alıyordu. Buna yetkimiz vardı. Şimdi yetkili olanlar sahip çıkacak. Taraftarı da çakması da, kaplaması da hakiki Rizelisi de sahip çıkacak. Elbette ben çakma ve kaplama Rizeli diye bir şey kabul etmiyorum. Bana göre Rizeli nerede yaşarsa yaşasın Rizelidir” diye konuştu. Rizesportif A.Ş.’nin genel kurul toplantısını da değerlendiren Tahir Kıran, “Genel kurula gittim darlandım ve yarıda çıktım. Başbakan bize Rizespor’a yardım yapın dedi. Bizde Kıran ailesi olarak gerekeni yaptık. Söylenenleri yerine getirdik.

Tepe Taklak Gidersin
Benim temennim. Rizespor inşallah iyi olur ve görev alanlar iyi yerlere taşırlar. İyi işler yaparlar. Benim içim açıyor. Rizespor son maçta güçlükle lig’de kalıyor. Benim bildiğim Rizespor şuanda süper lig’de olmalıydı. Doğru transferleri zamanında yapıp, bütçeni ona göre ayarlayacaksın. Futbolcuya verebileceğin parayı zamanın da vereceksin. Eğer oyuncuya bugün vereceğim, yarın vereceğim dersen inandırıcılığını kaybedersin. Aksi taktirde başarının gelmesi mümkün değildir. Futbol Federasyonun da başkan vekilliği yapmak farklı bir şeydir. Kulüpte başkan ve yöneticilik yapmak çok farklıdır. Futbol şube sorumluluğu ise daha da farklıdır. Yöneticiyken yaptıkların başkanken yapamazsın. Bunların hepsini iyi ayarlayamazsan tepe taklak gidersin. Bu yüzen Rizespor bundan sonra belirleyeceği yolda hedefine giderken atacağı her adımı çok ama çok dikkatli atmak zorunda. Planını programını çok iyi yapmalıdır. Başarıyı doğru işler yaparak yakalarsın. Yapamazsan sonu hüsran olur” diye konuştu.

Aşkların En Büyüğüdür
Çaykur Rizespor’un eski başkanı Kadir Çakır suskunluğunu Günebakış’a bozdu. Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kurulmasıyla birlikte başlayan süreçte Rizespor kulübü derneği başkanı olarak genel kurula giden başkan olan Kadir Çakır, önemli açıklamalarda bulundu. Rizesportif A.Ş.’nin son olarak yaptığı genel kurul toplantısına da katılan Çakır şunları söyledi. “Başkanlığım dönemim de her zaman Rizespor’a en iyi hizmeti vermeye çalıştım. Görev sürem içinde Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan Tahir Kıran, kendi çabalarıyla federasyondan Rizespor’a tesisler için ekonomik katkı sağlamıştı. Bunu kendine iş edinmişti. Rizespor’a hizmet aşkların en büyüğüdür. Zaten bu işler maneviyatta yapılır” dedi.

Üstüme Düşeni Yaptım
Şimdi ise Futbol Federasyonun da görevli olan ağabeylerimiz var. Ne yaptığını kaç maça gittiğini herkes biliyor. Ben bu konulara fazla girmek istemiyorum.Rizeliler olarak hepimizin ortak paydası Rizespor’a katkı sağlayıp faydalı olmaktır. Hepimiz Rizeliyiz. Kimse benim ne kadar Rizeli olduğumu tartışamaz. Rizesporluluğumu da kimse elimden alamaz. Ben görevi bıraktığım sezon devre arasıydı ve Rizespor 29 puan ile 5. sıradaydı. Rizesportif A.Ş.’ye devredilmesinde de gerekli çabayı gösterdim ve üstüme düşeni yaptım. Ancak daha sonra başarı sağlanamadı. Sezonda Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda hayal kırıklığı yaşandı. Futbolun içinde her şey var. Önemli olan hatalardan yanlışlardan gerekli dersi almak” diye konuştu.

Haber: Alihan Telatar