kitapyurdu, LGBT'li İsrailli Yazar Harari'yi Gazze'yi Savunan RTEÜ'lü Prof. Dr. Köktaş'a Tercih Etti

kitapyurdu, LGBT'li İsrailli Yazar Harari'yi Gazze'yi Savunan RTEÜ'lü Prof. Dr. Köktaş'a Tercih Etti
RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Köktaş, Gazze'ye destek vererek LGBT'li İsrailli Yazar Harari ile kitapyurdu.com'un ayın yazarı listesinde yer almak istemediğini bildirdi. kitapyurdu, İsrailli LGBT'li yazarı Köktaş'a tercih etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü, Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Köktaş, kitapyurdu.com tarafından belirlenen ayın yazarları listesinde İsrailli ve LGBT'li Yazar Profesör Yuval Noah Harari ile aynı listede yer aldığını farkedince, İsrail'İn Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amacıyla kitapyurdu.com'a mesaj atarak ya kendisinin ya da İsrailli yazarın listeden çıkarılmasını talep etti. kitapyurdu.com, RTEÜ'lü Prof. Dr. Köktaş'ı listeden çıkararak yerine yeni bir yazar koydu. Köktaş, "Ya Harari ya ben demiştim. Beni çıkarmışlar. Hamd olsun. Yorum ve takdir sizin." sözleriyle kitapyurdu'na tepkisini dile getirdi. Kitapyurdu ise kamuoyu duyurusu başlığı altında bir paylaşımda bulundu.

Öte yandan çok sayıda okuyucunun Köktaş Hoca'ya yorumlarıyla destek verdiği ve kitapyurdu.com üyeliğinden istifa ettiklerini belirten yorumlarda bulunduğu görüldü.

Köktaş'ın kitapyurdu.com'a gönderdiği mesaj şöyle:

"KİTAPYURDU'NA UYARI!

Sosyal medyada haklı olarak kitapyurdu sitesine yönelik büyük bir sitem ve tepki var. Oradakileri, sahiplerini, hiç kimseyi tanımam. Ben de tepkimi bir mesajla onlara ilettim.

Değerli yetkili, merhaba!

Beni bu ayın yazarı olarak seçtiniz. Teşekkür ederim. Ancak bir maruzatım olacak. Sizler muhafazakar bir kitap sitesi olarak biliniyorsunuz. Bu ayın yazarları arasında radikal yahudi ve LGBT'li olan Hariri'yi de katmışsınız. Bu konuda bir çok müslümanı küstürdüğünüzü hatırlatmak isterim. Özellikle Gazze'nin soykırım altında olduğu bugünlerde Hariri'ye bu şekilde destek vermeye luzum var mıydı? Belki bu yazarı tanımıyorsunuzdur bile. Ama olay sosyal medyada gündem oldu artık. Biliyorum, ticari bir şirketsiniz, ama en azından hassasiyet gösterip sadece bir kişiden gelecek kazancınızı erteleyemez miydiniz? Sizden bir ricam olacak: Bu ayın yazarları arasından ya Hariri'yi ya da beni çıkarınız. Bunda ısrarlıyım. Bizzat yardım edemediğimiz Gazze'ye bir nebze de olsa böyle destek olacağımızı umuyorum. Bunu dikkate alacağınızı ümit eder, hayırlı günler dilerim."

kitapyurdu-israilli-ve-lgbtli-yazar-harariyi-gazzeyi-savunan-rteulu-prof-dr-koktasa-tercih-etti-1.jpg

kitapyurdu-israilli-ve-lgbtli-yazar-harariyi-gazzeyi-savunan-rteulu-prof-dr-koktasa-tercih-etti-2.jpg

kitapyurdu-israilli-ve-lgbtli-yazar-harariyi-gazzeyi-savunan-rteulu-prof-dr-koktasa-tercih-etti-4.jpg

kitapyurdu-israilli-ve-lgbtli-yazar-harariyi-gazzeyi-savunan-rteulu-prof-dr-koktasa-tercih-etti-3.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum