Kızılay'dan Pazar'a Sosyal Hizmet Binası

Kızılay'dan Pazar'a Sosyal Hizmet Binası
Pazar ilçesinde Kızılay'ın sosyal hizmet binası için talepte bulunduğu arsa, ilçe kaymakamlığında yapılan protokolle 29 yıllığına kuruma tahsis edildi.

Pazar Kızılay Şubesi'nin sosyal hizmet binası kurulmak için istediği 250 metrekarelik arsa, yapılan protokolle, kuruma devredildi.

Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Kızılay Derneği Pazar İlçe Başkanı Esat Balta ile Pazar Mal Müdürü Abdurrahman Karadeniz'in imzaladığı protokol gereği 250 metrekarelik arsa, Kızılay'ın hizmetlerine uygun şekilde kullanılacak.

Güney, burada yaptığı konuşmada, kamu yararına çalışan Kızılay'ın ilçede yapacağı hizmetin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti: ''Anlamlı bir protokolün altına ilçe Kızılay Derneği Başkanımızla birlikte karşılıklı olarak imza attık. Temenni ediyorum ki bu protokol neticesinde ilçemiz kamu yararına çalışan Kızılay derneğimizin genel merkezinin ve ilçe Kızılay şubemizin katkılarıyla sosyal hizmetlerin görüleceği ve Kızılay'ın amacı doğrultusunda hizmet verecek bir hizmet binasına kavuşacak. Artık bu protokol yapıldıktan sonra önümüzdeki süreçte gerek direkt semt polikliniği olacak şekilde, gerekse sosyal hizmetlerin görüleceği bir sosyal hizmet binası oluşacak şekilde hizmet binasına başlanacak.''

Kızılay Derneği Pazar İlçe Başkanı Esat Balta da yaptığı konuşmada, 1984 yılında bu arsanın tahsisi için çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti: ''NATO'ya ait bir yer olduğu için bir türlü gerekli izni alamamıştık. Daha sonra yaptığımız mücadele neticesinde bugün 25 yılın ardından tahsis gerçekleşti. Ben 400 bin lira para biriktirdim. Bu birçok ilde dahi bulunmayacak bir miktardır. Modern bir bina yapmak kaydıyla sanıyorum maliyet, 2 milyon lirayı bulacaktır. Bazı kurum ve kuruluşlar bizlere inşaat aşamasında yardım sözleri verdiler. İnşallah sayın kaymakamımızla birlikte temelini attıktan sonra kurulacak olan binada bir modern huzurevi, yaşlılarımız için bakımevi düşünüyoruz.''