Köksal Toptan: Genel Müdür Çaykur'u Yakınlarına Peşkeş Çekeceğine 17 Bin İşçi Alsın

Köksal Toptan: Genel Müdür Çaykur'u Yakınlarına Peşkeş Çekeceğine 17 Bin İşçi Alsın
Doğru Yol Partisi (DYP) Rize Eski İl Başkanı Köksal Toptan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu için, "Genel Müdür Çaykur'u yakınlarına peşkeş çekeceğine Rize’yi seviyorsa Çaykur işi için başvuruda bulunan 26 Bin kişiden 17 Binini işe almalı" dedi.

DYP Rize Eski İl Başkanı Köksal Toptan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 3500 mevsimlik işçi alımı için iş başvurusunda bulunan 26 Bin kişiden 17 Binini işe alması gerektiğini kaydetti.

ÇAYKUR FAZLA İŞÇİDEN DOLAYI ZARAR EDİYOR TEZİNİN DOĞRU OLMADIĞI GÖRÜLDÜ

Doğru Yol Partisi (DYP) Rize Eski İl Başkanı Köksal Toptan, Ak Parti iktidarı öncesinde Çaykur’da 25 bin işçi çalıştığını ifade ederek, Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun en az 17 bin kişiyi işe alarak Çaykur’daki işçi sayısının 7 binden yeniden 25 binlere çıkarılması gerektiğini açıkladı.

RİZE'YE YAPACAKLARI EN BÜYÜK İYİLİK, EN BÜYÜK HİZMET ÇAYKUR'DAKİ İŞÇİ SAYISINI 25 BİNE ÇIKARMAK OLUR

ÇAYKUR'U YAKINLARINA PEŞKEŞ ÇEKİP ÖZEL ASANSÖR YAPTIRACAĞINA İŞSİZE İŞ VERSİN

Toptan, açıklamasında kendi dönemlerinde Çaykur’da 25 binin üzerinde işçi çalıştığını hatırlatarak, “Çaykur’da çalışan işçi sayısı 25 binlerden 7 binlere düşmesine rağmen Çaykur’un tarihi zararlar açıklamasıyla Çaykur’un fazla işçiden dolayı zarar etmediği de ortaya çıktı. Bununla beraber Çaykur’un fazla işçiden dolayı zarar ettiği tezinin doğru olmadığı görüldü. Genel Müdür Rize’yi seviyorsa, bölgeyi seviyorsa, Rize ekonomisini düşünüyorsa, Karadeniz ekonomisini düşünüyorsa yakınlarına Çaykur’u peşkeş çekeceklerine, kendine özel asansör yapacağına, altına özel araba çekeceğine bu parayı işsiz gençlere döndürsün. İşsiz gençlere iş, aş versinler ki hem Rize’deki hem de bölgedeki işsiz sayısını azaltsınlar. Rize’ye yapacakları en büyük hizmet, en büyük iyilik bu olur. Bunu yaparlarsa işsizlikten evlenemez, yuva kuramaz hale gelen gençlerimiz de evlenip yuvalarını kurabilir. Rize ekonomisi de canlanır, Rize esnafı da bundan faydalanır.” diye konuştu.

RİZE'DEKİ MUHALEFET PARTİLERİNİN ÇAYKUR'DA YAPILAN YANLIŞLARA SESSİZ KALMASINI ANLAMIŞ DEĞİLİM

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğul’nun onca yanlışına rağmen Rize’deki muhalefet partilerinin sessiz kalmasına bir anlama veremediğini de sözlerine ekleyen Toptan; “Genel Müdür bunca yanlışlık yapıyor, Rize’de muhalefet partileri sessizce olan biteni izliyor. Bu nasıl muhalefet, buna bir anlam verebilmiş değilim. Yapılan yanlışlara rağmen neden buna sessiz kaldıklarını da anlamış değilim” dedi.

Toptan, son olarak eskiden Rizelilerin sattıkları 1 kilo yaş çay ile 4 ekmek aldıklarını, günümüzde ise 1 kilo yaş çay sattıklarında ellerine 1,5 ekmek geçtiği ifadesinde bulundu.