Komutan Dedebağı Tuğgeneralliğe yükseldi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkan Yardımcılığına atandı

Komutan Dedebağı Tuğgeneralliğe yükseldi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkan Yardımcılığına atandı
2022 yılında Rize İl Jandarma Komutanlığından Erzincan İl Jandarma Komutanlığına atanan Kd. Albay Hakan Dedebağı, Tuğgeneralliğe yükselerek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkan Yardımcılığına atandı.

Rize’nin önceki dönem İl Jandarma Komutanı, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Hakan Dedebağı, Tuğgeneralliğe yükseldi. Tuğgeneralliğe yükselen Hakan Dedebağı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkan Yardımcılığına atandı.

Dedebağı, 2022 Ağustos ayında Rize'den Erzincan'a atanmıştı.

Hakan Dedebağı kimdir?

Jandarma Albay Hakan Dedebağı, 1973 yılında Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1995 yılında Kara Harp Okulundan Sistem Mühendisi olarak mezun olmuştur.

1995-1997 yılları arasında Tuzla Piyade Okul Komutanlığı, Foça Jandarma Komando Okul Komutanlığı ile Jandarma Okullar Komutanlığı emrinde kursiyer olarak ve Hatay 1’inci JÖH Bölük Komutan Vekili olarak, 1997-1999 yılları arasında Şırnak Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde Komando Tim Komutanı ve Bölük Komutanı olarak, 1999-2003 yılları arasında Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı emrinde Bölük Komutanı olarak, 2003-2007 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde Harekat Asayiş Plan Subayı ve Diyarbakır JÖH Tabur Komutanlığı emrinde Bölük Komutanı ve İstihbarat Harekat Subayı olarak, 2007-2010 yılları arasında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı emrinde Edremit İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapmış ve 2009 yılında Binbaşı rütbesine terfi etmiştir.

2005-2007 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.

2010-2012 yılları arasında Iğdır Suveren Jandarma Komando Tabur Komutanlığında Tabur Komutanı olarak, 2012-2014 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı emrinde Halkla İlişkiler ve Bilgi Edinme Şube Müdürü olarak görev yapmış ve 2013 yılında erken terfi alarak Yarbay rütbesine terfi etmiştir.

Yarbay rütbesiyle; 2014-2016 yılları arasında Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı emrinde Jandarma Meslek İçi Kurs Komutanı olarak görev yapmış ve 2016 yılında Albay rütbesine terfi etmiştir.

Albay rütbesiyle; Ankara İl Jandarma Komutanlığı İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevini yürüten Albay Dedebağı; 2017-2022 yılları arasında Rize İl Jandarma Komutanı olarak görev yapmış olup, 2022 yılı 409 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Erzincan İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır. Sefa Dedebağı ile evli olup, bir çocuk babasıdır. Almanca bilmektedir.

hakan-dedebagi.jpg

hakan-dedebagi-rize-il-jandarma-komutani.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.