Koronavirüs Tespitine Yönelik 'Toplum Tarama Çalışması' Başladı. Rize'de 1281 Haneye Kovid-19 Testi Uygulanacak

Koronavirüs Tespitine Yönelik 'Toplum Tarama Çalışması' Başladı. Rize'de 1281 Haneye Kovid-19 Testi Uygulanacak
Kovid-19 ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması"nda TÜİK tarafından Rize'de rastgele belirlenecek 1281 haneye yöneliktest çalışmaları, 15 - 21 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile bilinenlerin dışında bilinmeyen vaka sayılarını da tespit edecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ülkemiz genelinde 153 bin kişiyi kapsayacak şekilde örnekleme çalışması yapılacağını duyurmuştu.

Rize’de "Toplum Tarama Çalışması" kapsamında, sağlık ekipleri tarafından, 15.06.2020-21.06.2020 tarihleri arasında TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere gidilerek, kişilerin rızası dahilinde boğaz-burun sürüntüsü ile kan örneği alınarak sürüntü örneği ile virüs tespiti yapılacak. Ayrıca alınacak kan örneği ile de test yapılan kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanacak.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, uygulamanın gelecek çalışmalara ışık tutacağını, Rize‘de 1281 haneye yönelik test çalışmalarına belirtilen tarihlerde başlanacağını bildirdi. Tepe, vatandaşların test sonuçlarını e-Nabız üzerinden öğrenebileceğini ifade ederek, “TC kimlik numarası ve cep telefon numarası kayıtlarının alınmasının ardından hazırlanan anket soruları yöneltilecek, alınan cevaplar, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS) mobil uygulamasına kaydedilecektir.” dedi.