Koronavirüsü Yenen RTEÜ’lü Doktor İkinci Kez İmmün Plazma Bağışladı

Koronavirüsü Yenen RTEÜ’lü Doktor İkinci Kez İmmün Plazma Bağışladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kardiyolog olarak görev yaparken yeni tip koronavirüse yakalanan asistan doktor Muhammed Mürsel Öğütveren, hastalığı yenmesinin ardından ikinci kez “immün plazma” bağışında bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan doktorlarından Muhammed Mürsel Öğütveren ile Muhammet Öztürk, diğer hastalara ümit olmak ve Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılması için Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi'ne immün plazma bağışladı. Dr. Öğütveren’in ikinci kez immün plazma bağışında bulunduğu öğrenildi.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan doktor olarak çalışan Muhammed Mürsel Öğütveren ile Muhammet Öztürk’ün bazı belirtiler üzerine hastanede yaptırdıkları Kovid-19 testleri pozitif çıktı.

Hastanede tedavi gören Öğütveren ve Öztürk bir süre önce sağlıklarına kavuşarak taburcu edildi.

Kovid-19 hastalarının tedavisine katkıda bulunmak için immün plazma bağışında bulunmaya karar veren Muhammed Mürsel Öğütveren ve Muhammet Öztürk, Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi görevlilerince Rize'den Trabzon'a getirildi.

Öğütveren ve Öztürk, Ortahisar ilçesindeki Atatürk Alanı'nda konuşlanan İmmün Plazma Bağış Aracı'nın önünde, Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran ve ekibince karşılandı.

Gerekli işlemlerin ardından sağlıkçılar, immün plazma bağışında bulundu. Öğütveren’in hastalığı yenmesinin ardından ikinci kez immün plazma bağışladığı bilgisine ulaşıldı.

Dr. Öğütveren ‘in ikinci kez immün plazma bağışlaması dolayısıyla Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran yaptığı açıklamada, “Meslektaşım RTEÜ Kardiyoloji Asistanı Sn. Dr. Muhammed Mürsel Öğütveren’in 2. plazma bağışını kabul ediyoruz. Kendisi gerçek bir kahraman biz bu mücadeleyi Birlikte Başaracağız sen de Plazma Ver kahraman ol” dedi.

muhammed-mursel-ogutveren-rteulu-asistan-doktor-53.jpgmuhammet-ozturk.jpg