Kosgeb ve Tekmer Geliyor

Kosgeb ve Tekmer Geliyor
Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize’ye KOSGEB’in şubesinin açılacağını, ayrıca Üniversite bünyesinde Teknoloji Geliştirme Merkezi(TEKMER) kurulacağını açıkladı.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile yaptığı görüşme sonrası, genel kuruldan Rize’de şube açılması ile Rize Üniversitesi bünyesinde Teknoloji Geliştirme Merkezi(TEKMER) kurulması yönünde karar çıkarıldığını söyleyen Bayramoğlu, “KOSGEB, küçük ve orta ölçekli sanayiye verdiği çok çeşitli desteklerle, ekonomik gelişmeye büyük bir ivme kazandırmaktadır. Rize’de KOSGEB’in mevcut birimi, Trabzon bölgeye bağlı temsilcilik şeklindeydi.

Yaptığımız girişimler sonucu, KOSGEB’in Rize’de şubesinin açılması kararını çıkarttık. İlimizin iş hayatının en önemli unsurlarından olan çay sanayii için çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca burada ilave 7-8 kişilik bir istihdam da söz konusu” diye konuştu.

KOSGEB’in kredi faiz desteği, bilişim, bölgesel kalkınma, danışmanlık ve eğitim, girişimciliği destekleme, kalite geliştirme, pazar araştırma ve ihracatı geliştirme, teknoloji geliştirme ve yenilik, uluslararası işbirliği geliştirme gibi çeşitli destek kalemlerinden sanayiciler yararlanabiliyor.

Rize’de KOSGEB’in mevcut birimi olan ‘KOSGEB Rize Sinerji Odağı’, Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak iki kişilik personelle yürütülüyordu.