Kosif: Söylemediğim Sözler Bana Aitmiş Gibi Yazıldı

Kosif: Söylemediğim Sözler Bana Aitmiş Gibi Yazıldı
Şeyh Cami Derneği Yöneticisi İsmail Kosif, Şeyh Camii önündeki ağaçların kesilmesiyle ilgili kendi ağzından söylenmiş gibi yapılan haberi yalanladı.

Şeyh Cami Derneği Yöneticisi İsmail Kosif, Şeyh Cami önünde kesilen ağaçlarla ilgili yapılan “Rize’de ağaçlar bakın neden kesilmiş” konulu haberin kendi ağzından söylenmiş gibi yapıldığını belirterek haberde geçen ifadelerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Kosif, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Rize’de gece yarısı ağaç katliamı”  “Rize’de ağaçlar bakın neden kesilmiş” başlıklı haber içerisinde benim söylemediğim ve maksatlı olduğu açık olan haber yorum yayımlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Özellikle siyasi kimliğim öne çıkarılarak bu şekilde haber yapılmış olması haberi yapanların/yaptıranların maksatlı bir şekilde hareket ettikleri açıktır.

Ben Şeyh Camii Derneği yöneticilerinden sadece biriyim. Camiinin restorasyonu için diğer arkadaşlarla birlikte gönüllü olarak çalışmaktayız. Hiçbir siyasi ve maddi hesap içerinde de değiliz. Tamamen Allah rızası ve Rize için elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız.

Diğer taraftan  “ 1 Manolya 2 Yaban Fidan ağacına karşı çıkanlar, Ziraat bahçesi altında yapımı devam eden Cami inşaatı için 500 ağaç kesildi, ona neden ses çıkarmadılar? “ şeklinde kesinlikle benim hiçbir beyanım olmadığı gibi söz konusu ağaçların kesilmesi için hiç kimseye de talimat vermedim.

Dolayısıyla bu iddiaların doğru olmadığını anlamak mümkün iken, bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek görmeyerek bu şekilde haber yapılmasını, gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın değerlendirmesini kamuoyu takdirine bırakıyorum.