Kotil'in THY'den İstifa Ettiği İddialarına Yanıt

Kotil'in THY'den İstifa Ettiği İddialarına Yanıt
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Genel Müdür Temel Kotil'in neden izne ayrıldığını açıkladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Yakın Plan programında NTV'nin sorularını yanıtladı.

Genel Müdür Temel Kotil ile yönetim arasında anlaşmazlık olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak THY'de kriz olmadığını söyleyen Topçu, "İlk kez genel müdür izne çıkmak isteyince kriz varmış gibi yansıdı. Babasının rahatsızlığı nedeniyle izne ayrıldı" diye konuştu.

KIRMIZI RUJ YASAĞI

Topçu, THY'de kırmızı ruj yasağı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Bu Türkiye'nin genel gündemiyle de ilgili. Attığımız her adım AK Parti ve laiklik üzerinden tartışılıyor. Ruj yasağı diye bir yasak yok. Renklerin, makyajın nasıl olacağını tarif eden manuel bir kitabımız var. Bu kitap da Yönetim Kurulu'na gelmez. THY'de 80 senedir dövme yasak. Burada yasak getirildiği yok. Burada makyajın nasıl yapılacağının tarifi var. Bu 80 yıldır uygulanıyor. Hangi renklerin kullanılacağı konusunda açıklama var" dedi.

3. HAVALİMANINDA ÖZEL TERMİNAL İSTEĞİ

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul'daki 3. havalimanında THY'ye özel terminal istediklerini ve bunula ilgili toplantı yapacaklarını söyledi.

HAVA-İŞ'İN GREV KARARI

Topçu, Hava İş'in aldığı grev kararıyla ilgili de şunları söyledi:

"Hava İş'le uzun süredir görüşüyoruz. Bu görüşmelerin en kısalarından biri bu dönemde oldu. 305 kişinin THY ile ilişkileri kesilmişti. Hava İş, 305 kişinin kayıtsız şartsız işe alınmasını istedi. Görüşmeler burada tıkandı. THY yönetimi 305 kişinin pazarlığını yapma niyetinde değil. Hukuk kararını verecek. Ne yapmamız gerekiyorsa adımımızı atacağız. Biz çalışanlara gelin masaya oturalım diyoruz.

Biz çalışanlarımıza değer veriyoruz. Çalışanlar, Avrupa limitlerinin altında çalışıyor, daha az mesai yapıyorlar. Personelimizden herhangi bir şikayet yok.

Grev yapmanın bir gerekçesi yok. Sadece 305 kişiye odaklandılar, onların haklarını 16 bin kişiden alacaklar. Çalışanımız şirketine sahip çıkıyor. 'Greve gitmek istemiyoruz' diye mail atıyorlar.

Lokavt kararı almadık. THY çalışanlarının çoğunluğu greve gitmek istemiyor. Sendika provokatif eylemler peşinde, çalışanları yanlış bilgilendiriyorlar. Sendika yönetimi gelsin masa başında sorunları çözelim. Bu işi iyi niyetle çözelim.

Bir günlük grevin maliyetiyle ilgili bir hesabımız yok. Personelden aldığımız geri dönüşler seferlerin aksamayacağı yönünde. Bütün organizasyonu yeniden gözden geçireceğiz.

Lokavt kararı almadık, greve katılmayacaklar gelip çalışabilir. Greve katılanları zorla çalıştıramayız."

İLGİLİ HABERİMİZ

THY'de Topçu ile Kotil arasında gerginlik !