Köymen: Ak Parti İktidarını Sona Erdireceğiz, Mesut Yılmaz'ın Desteğini Aldım, Tarkan Konser Vermeyecek

Köymen: Ak Parti İktidarını Sona Erdireceğiz, Mesut Yılmaz'ın Desteğini Aldım, Tarkan Konser Vermeyecek
CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, 13 yıllık Ak Parti iktidarına son vereceklerini kaydederek, 1 Kasım seçimleri öncesinde Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın desteğini aldığını, Tarkan'ın kendisi için Rize'de konser vermeyeceğini açıkladı.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, partisinin Rize Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kemal Köymen, Av. Çetin Çelebi ve Ali Şahinler ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Adayların konuşmaları sırasında 45 yıldır eğitim alanında görev yaptığını, 1 yıl önce rektör olarak emekliye ayrıldığını ifade eden 1. Sıra adayı Köymen, CHP Rize Milletvekili Adayı olarak siyasete adım attığını ifade etti. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’In desteğini de aldığını kaydeden Köymen, sanatçı Tarkan’ın kendisi için Rize’de konser vereceği haberlerini yalanladı.

13 YILLIK AK PARTİ İKTİDARINI SONA ERDİRECEĞİZ

recep-durmus-cetin-keceli-mesut-rakici-kemal-koymen-ali-sahinler-001.jpg

Köymen yaptığı konuşmada, “1 Kasım seçim çalışmalarımızla, kampanyamızda hedefimiz ve sloganımız önce insan, önce birlik, önce Türkiye ve tabiî  ki önce Rize. Biz ülkemiz için, Rizemiz için çalışmak için bu yola girdik. Değerli arkadaşlar biz artık 13 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tek parti iktidarına dur diyoruz. Artık CHP olarak biz iktidar oluyoruz. İnanıyoruz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bakınız, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar 7 Haziran seçimleri sonrasında şöyle bir beyanat vermiş: Muhalefet, iktidar yapabilecek kabiliyeti yoktur ve takati de yoktur. Bende size 13 yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kabiliyetini özetlemek istiyorum. Takdir siz basın mensuplarının. Devletin bütün emniyet ve adalet teşkilatı paralel yapı olarak tanımlanan bir gruba teslim edildi. Eğitimde 5 milli eğitim bakanı değiştirdik. Her bakan bir öncekinin yaptığını silip süpürdü, eğitim kargaşası yaşıyoruz. Barış süreci, kardeşlik süreci, akil insanlar gruplarıyla deyimiyle işe başladılar süreci başlattılar sonunda ortaya çok daha güçlü bir pkk örgütü çıktı. Her gün analar ağlıyor şehitler geliyor. Türkiye büyük bir acı içinde, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü artık tartışılabilir bir duruma getirdiler. Bildiğiniz HDP bir önceki gün seçim bildirgesinde artık özyönetim ilan etti. Kısaca yakın zamanda demokratik özerklik. Daha da ötesinde federal bir devlet kurma niyetinde olduklarını Türk milletine duyurdular. Bunun ne kadar vahim bir konu olduğunu hepinizin takdirine bırakıyorum. Dış politika maalesef hüsrana uğradı. Ülkemizin refahını güvenliğini artıracak bir dış politika yerine Ortadoğu’nun lideri olma hevesiyle, niyetiyle Suriye çıkmazına girdik. Esad’ı 15 gün içerisinde devirecektik Cuma Namazı Suriye’de Ermenilerin yakmış olduğu bir camide kılınıyor. Şu andaki tabloya bakın. İran, Rusya Esad’ı desteklemek için Suriye’de Esad’ın yanında yer aldılar. Muhaliflere, bizim desteklediğimiz muhaliflere karşı savaş başlattılar. Ayrıca ABD’de dahil olmak üzere bizim ülkemizin bütünlüğünü yıkmak isteyenlere, devletimizi parçalamak isteyenlerin uzantısı olan PKK’nın uzantısı olan YPD  denilen silahlı örgüte kesinlikle savaş açmamamızı, onlara kesinlikle zarar vermememizi istiyorlar. Düşünebiliyor musunuz şu an içinde bulunduğumuz kısır döngüde Suriye’den yardım bekliyoruz. Türkiye şu anda önü görülemeyen bir tünel içerisinde. Geleceğin ne olduğunu ben şahsen maalesef göremiyorum” diye konuştu.

Gazeteci Ahmet Hakan’a da yapılan saldırıyı kınayarak saldırıyı yapanları lanetleyen Köymen, ülkede ilere demokrasi ile geniş demokrasinin olmadığını ifade ederek basın mensuplarının da baskı altında çalıştıklarını kaydetti.

AK PARTİ’NİN İDDİA ETTİĞİ ŞEKİLDE ÜLKEYİ YENETEMEYECEK KAPASİTEDE DEĞİLİZ

CHP’li olarak Ak Parti’nin iddia ettiği gibi bu ülkeyi yönetemeyecek kapasitede olmadıklarını tam tersine ülkeyi tek başına yönetebilecek kapasitede olduklarını sözlerine ekleyen Köymen, “Ülkemizde tek başına iktidar olabilecek kabiliyetteyiz. Takatımız da var, gücümüz de var, aklımız da var. O nedenle biz 1 Kasım seçimleri sonrasında Rize CHP milletvekilleriyle Ankara’ya gidiyoruz, iktidarın ortağı oluyoruz, iktidar oluyoruz. CHP’den 3 milletvekili ile Ankara’ya gitmek istiyoruz. Ben Rizeli hemşehrilerimin bizleri destekleyeceklerine, bizlere olan inancıyla bunu gerçekleştireceğine inanıyorum” dedi.

MESUT YILMAZ’IN DESTEĞİNİ ALDIM, GÖNLÜ MİLLETVEKİLİ SEÇİLMEMDEN YANA

cetin-keceli-mesut-rakici-kemal-koymen-ali-sahinler-001.jpg

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın kendisine yönelik desteğine ilişkin soruyu cevaplandıran CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, Mesut Yılmaz’ın gönlünün milletvekili seçilmesinden yana olduğunu kaydederek, “Birkaç gün önce Eski Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz Beyi İstanbul’da ofisinde ziyaret ettim. Ziyaretimizde Rize’de 3 dönem milletvekilliği yapan Sayın Ahmet Kabil ile bir önceki yapılan seçimde Rize Milletvekili adayı Kenan Bıyık kardeşimiz de bulundu. Bu ziyaretimizin amacı sayın eski başbakanımızın rızasını almak desteğini sağlamaktı. Bunu burada ifade etmek itiyorum. Mesut bey, sayın başbakanımız benim Rize’den çok değerli bir aday olduğumu, isabetli bir karar verdiğimi ve dolayısıyla benim arkadaşlarımla beraber Rize’den milletvekili seçilebilmemiz için gönlünün benden yana olduğunu ifade etti. Mesut bey siyasetin dışında, içinde değil. Sadece benim girişimimin bu çok doğru olduğunu, Rize için çok yararlı çalışmalar yapabileceğimi, potansiyelimin olduğunu, gönlünün benimle beraber olduğunu ifade etti. Bizle birlikte fotoğraf çektirdi. Kenan Bıyık kardeşimizin de CHP için çalışacağını, CHP’nin Rizeden milletvekili çıkarabilmesi için her türlü katkıda bulunacağını öğrenmiş olduk bu da beni son derece memnun etti. O toplantı çok güzel bir toplantı oldu. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde Rize’den CHP milletvekili olarak Ankara’ya gideceğiz. “ şeklinde konuştu.

TARKAN, DESTEK İÇİN RİZE’DE KONSER VERMEYECEK

Tarkan’ın Rize’de konser vereceği ile ilgili sorulan soruya ise Ünlü sanatçı Tarkan’ın kendisine destek vermesi amacıyla Rize’de konserler düzenleyeceği şeklinde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Köymen, “Tarkan hemşehrimiz, akrabamız. İkizdere Rüzgarlı köyünden. Rahmetli babası arkadaşım. Ailecek kendisiyle tanıdığım görüştüğüm değerli bir sanatçımız. Sanatçılar ortak değerimiz. Bunlar siyasetten arınmış kişiler. Onlar hepimizin sanatçısı. Tarkan’ın CHP’ye gelip destek vermesi, benimle kampanya yapması söz konusu olamaz. Ben böyle bir şey talep etmedim ve olmayacağını da size buradan duyurabilirim. Ayrıca hepinizin takdir edebileceği gibi bugün siyasi bir partinin yanında yer alan sanatçılarımızın karşılaşabileceği güçlükleri tahmin etmek zor değildi.” diye konuştu.

cetin-keceli-mesut-rakici-kemal-koymen-ali-sahinler-1.jpg