KPSS ile Dışarıda Kalan Çay Eksperleri Dikkat

KPSS ile Dışarıda Kalan Çay Eksperleri Dikkat
Çaykur, 3500 mevsimlik işçi alımlarında eksik kalan çay eksperleri için önce başvuruda bulunan ama fabrika kontenjanı dolayısıyla işe giremeyenleri işe alacak.Ardından ülke genelinde il şartı aranmaksızın 2014 KPPSye girmiş olanlar için iş ilanına çıkacak

Çaykur, 3500 mevsimlik işçi alımlarında eksik kalan çay eksperleri için önce başvuruda bulunan ama fabrika kontenjanı dolayısıyla işe giremeyenleri işe alacak, ardından ülke genelinde il şartı aranmaksızın 2014 KPPS’ye girmiş olan çay eksperleri için işçi alımına  çıkacak.

Çaykur’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da alımını yaptığı 3500 mevsimlik işçi için KPSS puanına göre alımını gerçekleştirdiği çay eksperi ihtiyacı sağlanamadı.

4 il için alınacak 350 çay eksperi için 250 başvuru olunca; Çaykur, mevcut başvurular içerisinde olan ancak başvurduğu fabrikanın kontenjanı dolduğundan işe giremeyen çay eksperlerini kendilerine en yakın fabrikalarda işe yerleştirecek.

Ardından açıkta kalan 100 çay eksperi için ikamet şartı aranmaksızın Türkiye genelinde 2014 KPSS’ye girmiş olan 2 yıllık çay eksperi mezunlarından işçi alımı için yeniden İşkur aracılığıyla iş ilanına çıkacak.

Çaykur, ülke genelinde çıkılacak ilanda KPSS puanı ile alımını yapacağı 100 adet çay eksperleri kadrosuna ulaşamazsa kalan sayı kadar çay eksperi ihtiyacını Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun ikametlerinde bulunan 2 yıllık çay eksperi mezunlarından KPSS şartı aranmaksızın sağlamak üzere bir kez daha İşkur aracılığıyla iş ilanına çıkacak ve ülke geneli alımından sonra kalan sayı kadar çay eksperi ihtiyacını karşılamak üzere 4 il ikametgahına göre çay eksperi alımını KPSS şartı aranmaksızın yapacak.

Edinilen bilgiye göre, KPSS puanına göre çay eksperi olarak  Çaykur’da işe girmeye hak kazanan adayların, işe gireceği fabrikaya başvuruda bulunacağı 15 günlük kanuni süreleri yarın (Pazartesi günü) doluyor. İşe girmeye hak kazanmış olmasına rağmen iş başı yapacağı fabrikalara başvurmayan çay eksperlerinin iş akitleri yapılmayacak ve çay eksperi olarak başvurmasına rağmen KPSS puanı ile fabrika kontenjanına takılan çay eksperleri işe yerleştirilecek.

Fabrika kontenjanına takıldığından işe giremeyen çay eksperleri KPSS puanına göre sıralanacak ve kendilerine en yakın fabrikalarda mevsimlik işçi olarak iş başı yapmaları yönünde teklifte bulunulacak. Bu şekildeki çay eksperlerine gelecek hafta sonuna kadar Çaykur tarafından tebligatların yapılması beklenirken; Çaykur, geri kalan çay eksperi ihtiyacını karşılamak üzere ülke genelinde 2014 KPSS’ye girmiş olan çay eksperi mezunlarından işçi alımını karşılamak üzere İşkur aracılığıyla iş ilanına çıkacak. Kalan 100 çay eksperi alımı bu şekilde de tamamlanamazsa, Çaykur, bu kez 4 il nüfusuna kayıtlı çay eksperlerini KPSS şartı aranmaksızın işe almak için yeni bir iş ilanına çıkacak.

Çaykur’un Orman Mühendisi ve Ziraat Mühendisi mevsimlik işçi alımlarında da ihtiyacın karşılanamaması dolayısıyla fabrika kontenjanı dolayısıyla işe giremeyen adaylara en yakın fabrikalarda işe girmeleri yönünde teklifte bulunacağı, diğer teknik kadro alımlarında ise alınacak işçi sayısından fazla başvuruda bulunulması nedeniyle teknik işçiler için böyle bir uygulamanın yapılmayacağı, sayının bu şekilde de tamamlanamaması halinde ise mühendis alımı için yeniden işçi alımına çıkılmayabileceği bilgisine ulaşıldı.