Kurban Pazarı Doluyor

Kurban Pazarı Doluyor
Rize’de, Tır parkında kurulan ilk etapta 600 hayvan getirilen kurban pazarına 1500 hayvan daha getirildi.

İslampaşa’da Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan Rize Belediyesi Tır parkında kurulan Kurban Pazarı’na Kurban Bayramı’na 14 gün kala doğu illerinden yaklaşık 1500 hayvan getirildi.

150 ahırın bulunduğu ve yaklaşık 3500 kurbanlık kapasiteye sahip pazara Erzurum , Kars ve Ardahan illerinden hayvan nakli hızla devam ediyor. Kurban Bayramı’na 14 gün kala yaklaşık 1500 kurbanın getirildiği Rize’ye bu yıl  2000 -2500 arasında kurban getirileceği tahmin ediliyor.

Getirilen hayvanlar Tarım İl Müdürlüğü,Rize İl Müftülüğü, Kasaplar Odası ve Rize Belediyesi Sağlık Ekipleri tarafından yapılan sağlık taramaları sonucunda kırmızı boya ile işaretlenerek pazara alınıyor.  Pazara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar kurban fiyatlarının bu yıl önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu  söyledi. Yetkililer kilosu 20-25 lira arasında değişen kurban satışlarının hızla devam ettiğini belirtti.

Ayrıca Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce  24 saat güvenliği sağlanan pazarda hayvan taşımacılığı için de kamyonetler bulunduğu belirtildi.