Kurban yolsuzluğu operasyonunda 20 tutuklama

Kurban yolsuzluğu operasyonunda 20 tutuklama
Ankara'da vekaletten kurban kesimindeki yolsuzluğa yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 20'si tutuklandı.

Serbest bırakılanlar arasında yer alan LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, LÖSEV'in bu soruşturmadan tertemiz çıktığını söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda "Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı" iddiasıyla gözaltına alınan ve dün mahkemeye sevk edilen 31 kişi, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey'in tutuklama talebiyle Nöbetçi Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme şüphelilerden 20'sini tutuklarken, 11'ini serbest bıraktı. Gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ile TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz da bırakılanlar arasında yer aldı.

Mahkeme çıkışında sevenlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan ve Ankara Nöbetçi 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Ezer, LÖSEV'in bu soruşturmadan tertemiz çıktığını söyledi. Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Ezer, "LÖSEV'e hiçbir çamur atılamamıştır. Ne ihaleye fesat karıştırmıştır, ne para yemiştir, ne bir usulsüzlüğü, yolsuzluğu vardır. LÖSEV kurban etlerini dağıtmaya ve lösemili çocuklara hayat vermeye devam edecek.

Kendilerine duyulan inancı pekiştirmeleri gerektiğini ifade eden Ezer, gönüllülerden daha fazla görev beklediğini belirtti. LÖSEV ile ilgili medya organlarında çok yanlış değerlendirmeler yapıldığını iddia eden Ezer, "LÖSEV bugüne kadar hiçbir zaman, hiçbir şeye tenezzül etmedi. Bugünden sonra da asla kendisine güvenenleri mahcup etmeyecektir" dedi. Medyada, kendilerine yönelik çok değişik yorumlar yapıldığını duyduğunu belirten Ezer, "Sevgili Uğur Dündar'a buradan sitemde bulunmak istiyorum.

Çünkü benimle konuşmadan gerçekleri öğrenmeden yargısız infaz yapmış. Kendisine yakıştıramadım. En kısa zamanda telafi etmesini bekliyorum" dedi. Çok yorgun olduğunu ve dört gündür uyumadığını ifade eden Ezer, "Hiç bize yapılacak bir muamele değildi bu. Konuyla ilgili çok geniş bir basın toplantısı yapacağız" dedi. Tutuklananlar arasında herhangi bir LÖSEV çalışanı olmadığını belirten Ezer, LÖSEV'e yönelik ihalede fesat, yolsuzluk veya sahtecilik gibi hiçbir suçlamanın olmadığını ve kendilerine sadece kurban etlerini nasıl dağıttıklarının sorulduğunu kaydetti.

LÖSEV Başkanı Ezer, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından mahkeme sürecinde adliye önünde bekleyen bazı lösemili çocuklar ve aileleriyle kucaklaştı. Ezer, daha sonra aracına binerek adliyeden ayrıldı.