Kurbanlık Koçu Bakırcı Kurtardı !

Kurbanlık Koçu Bakırcı Kurtardı !
Rize'de yeni bir işyeri hizmete açılırken açılış töreninde kurban edilmek istenen koçu Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kurtardı!

Hira Köy Mutfağı adlı işyeri düzenlenen törenle Rize'de hizmete açıldı. İşyerinin açılış töreninde kurban edilmek istenen koçu ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kurtardı!

İşadamları Hasan Alaca ve Erkan Yıldırım ortaklığıyla Engindere Mahallesi Yeni Öğretmenevi Binası önünde yöresel yemeklerin yanısıra kokoreç ve fast food ürünlerinin de satışının yapıldığı Hira Köy Mutfağı adlı işyerinin açılış törenine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Belediye Başkan Vekili İrfan Kandil, Başkan Yardımcıları Mehmet Yoldaş ve Mustafa Altay, Rize Toptancılar Sitesi Sebze Meyve Komisyonu Oda Başkanı ve Rize Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyürek, Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı, Rizesporlu bazı futbolcular, işadamları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(11).jpg

hira-koy-mutfagi-acilis-toreni-rize.jpg

Açılış töreni öncesi mekan sahipleri tarafından kurban edilmek istenen koçu Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kurban kesim yerinin şartlara uygun olmadığı gerekçesiyle kesilmemesini istedi. Bunun üzerine işyeri sahipleri de kesilmek üzere hazırlanan koçu kesmeyip tören alanından uzaklaştırdılar.

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(3).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(4).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(5).jpg

Hasan Alaca ve Erkan Yıldırım'ı açılış töreninde sevenleri ve dostları yalnız bırakmazken Halil Bakırcı'nın hayırlı olsun temennisinde bulunduğu konuşmasının ardından yapılan dua ile açılış kurdelası kesilerek işyeri hizmet vermeye başladı.

Rizeli işadamı Sedat Peker'in açılışa gönderdiği çelenk ise gözlerden kaçmadı.

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(6).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(7).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(8).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(9).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(10).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni.jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(1).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(12).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(13).jpg

hira-koy-mutfagi-rize-acilis-toreni-(2).jpg