Kürt açılımına destek veren ilk üniversite

Kürt açılımına destek veren ilk üniversite
Tunceli Üniversitesi, 'demokratik açılımı' destekleme kararı aldı.

Tunceli Üniversitesi Senatosu yaptığı toplantıda oy birliğiyle hükümet tarafından yürütülen 'Demokratik Açılım Projesini' oy birliğiyle destekleme kararı aldıklarını söyledi.

Tunceli Üniversitesi Senatosu, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası senato üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Boztuğ, hükümet tarafından yürütülen Demokratik Açılım Projesini destekleme kararı aldı.


KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI


Tunceli Üniversitesi Rektört Prof. Dr. Boztuğ, kararın oy birliğiyle aldıklarını ifade ederek, "Tunceli Üniversitesi olarak vatandaşlarımız arasında kaynaşma ve uzlaşmanın, toplumsal huzur ve refahın, ülkemizde kalıcı bir barış ortamının sağlanabilmesi amacıyla, son günlerde kamuoyunda konuşulmaya başlanan Demokratik Açılım Projesiyle ilgili adımları destekliyoruz. Başlatılan bu proje sayesinde ülkemizde demokratikleşme sürecinin, millet olma bilincinin ve ekonomik kalkınmanın hız kazanacağına, eşit hak ve özgürlüklere sahip vatandaşlar olarak bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşama tecrübemizin daha da güçleneceğine inanıyoruz" dedi.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN"

Türkiye'de yaşanan sorunun, toplumun bütün kesimlerinin sorunu haline geldiğini kaydeden Boztuğ, "Evrensel hukuk, evrensel insan hakları ve evrensel demokrasi normlarına uyan her şeyi destekliyoruz. Üniversite olarak biz artık şunun bilincindeyiz. Bu sorunun çözümü sadece siyaset kurumunun, hükümetin, yargı kurumunun ve askerin işi olmaktan çıkmıştır. Toplumda artık herkesin, bu sorunun çözümü konusunda atılan adımlarda elini taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu.

"SORUN ÇÖZÜLMEZSE, ÜNİVERSİTE GELİŞMEZ"

Sorunun devam etmesinin üniversitenin gelişimini de etkilediğini belirten Boztuğ, "Ben Tunceli Üniversitesi rektörü olarak bu sorunun benim mesleğimin de bir parçası olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu problem çözülmediği sürece üniversitemi geliştiremiyorum. Fiziksel olarak kalkınmasında, elaman bulmamda ayağıma bir köstek olarak takılıyor bu konu. Canı gönülden umuyoruz ki bu olaylar kalıcı bir şekilde çözüme kavuşacak ve hep beraber kardeşçe, huzur içerisinde yaşayacağız" dedi.