Kuyumcular Bayramda Açacak mı?

Kuyumcular Bayramda Açacak mı?
Rize Kuyumcular Derneği (RİKUD) Rize'de kuyumcuların bayramda açıp açmayacaklarına dair yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Rize Kuyumcular Derneği (RİKUD) tarafından yapılan yazılı açıklamada perşembe, cuma, cumartesi günü bayram tatili pazar günü ise resmi tatille geçirecek kuyumcuların pazartesi gününden itibaren hizmete başlayacakları kaydedildi.

İşte o açıklama

Kuyumculuk sektörünün kanunlar nezdinde bankalar statüsünde olması nedeni ile açılış ve kapanış gibi durumları gerekli mercilere yazı ile bildirilmek durumundadır.

İlimiz Emniyet Müdürlüğü ve Rize Belediye Başkanlığı tarafından Kurumumuza gönderilen yazılarda kuyumcuların Bayram günleri gibi özel günlerde açmalarının güvenlik anlamında risklere neden olacağı özellikle belirtilmiştir.

Bu nedenledir ki Kurban Bayramı dolayısıyla 25-26-27-28/10/2012 yani Bayramın 1 / 2 ve 3 .günü ve resmi tatil günü olan Pazar günü Rize Merkezde bulunan tüm üye işyerleri kapalı olacaktır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları açısından alışverişlerini önceden yapmalarının uygun olacağı düşüncesindeyiz.

Rize Kuyumcular Derneği resmi kurumların hassasiyetlerini dikkate alarak,tatil günlerini ve mesai saatlerini ilgili genel kurul kararı ile düzenlemiştir.Bu karardan ve Kurumsal kimliğinden doğan yetki haklarını saklı tutmaktadır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları düşüncesiyle yaptığımız bu açıklama vesilesiyle tüm hemşehrilerimizin kurban bayramlarını en kalbi duygularımızla kutlarız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.