Liseler Arası Matematik Yarışması

Liseler Arası Matematik Yarışması
Rize'de bir süre önce düzenlenen ''Liseler Arası Matematik Yarışması''nda dereceye giren okullara ödülleri verildi.

OYAK Şirketleri bünyesindeki Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İbrahim Keretli, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde, OYAK Grubu Şirketlerinin 2003 yılından bu yana düzenlediği yarışmaya, Rize'de 25 lisenin katıldığını belirtti.

Törende konuşan Rize Valisi Seygullah Hacımüftüoğlu ise matematiğin vazgeçilemez bir unsur olduğunu kaydederek, ''İnsanların ana dilinden sonra en çok konuştuğu dil İngilizce'dir. Ancak matematik dünyanın neresinde olursa olsun matematiktir. Matematik evrensel bir dildir. Bilim diyenler vardır, ancak ben dil olduğunu savunanlardanım'' dedi.

matematik-yarismasi-4.jpg

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada birinciliği alan Rize Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerine plaket verildi. Yarışmada ikinciliği Necat Sağbaş Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Rize Fen Lisesi kazandı.

Öte yandan Rize Fen Lisesi öğrencileri üçüncü olduklarının açıklanmasının ardından göz yaşlarını tutamayarak salonu terk etti. Tekrar salona çağrılan öğrencileri Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu teselli etti.

Yarışmadaki il birincileri, nisan ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Oyak Liselerarası Matematik Yarışması Türkiye Finali'ne katılmaya hak kazandı.

matematik-yarismasi-1.jpg

matematik-yarismasi-2.jpg

matematik-yarismasi-3.jpg