Lunaparkların Gözü Kulağı Normalleşme İçin Gelecek Haberde!

Lunaparkların Gözü Kulağı Normalleşme İçin Gelecek Haberde!
Kovid-19 salgını ile birlikte etkilenen sektörlerden biri de eğlence sektörü oldu. Aşamalı olarak başlayan "Yeni Normalleşme" sürecinde, lunaparkların ve açık hava eğlence merkezlerinin gözü kulağı gelecek açılış haberinde.

Rize’nin Pazar ilçesinde eğlence sektöründe faaliyette bulunan Rengarenk Lunapark Sahibi Yılmaz Şafak, “Yeni Normalleşme” sürecini tamamladıklarını, izin verilmesi durumunda vatandaşları “eğlendirmeye” hazır olduklarını söyledi.

Yeni normalleşme sürecinde eskisi gibi olmasa da bu birliği gösteren vatandaşlarımızın eğlenmek hakkı bulunduğunu ve tüm önlemlerini aldıklarını ifade ederek yeni normalleşme sürecinde kapılarını açmak için heyecanlandıklarını belirten Rengarenk Lunapark Sahibi Yılmaz Şafak, “Heyecanımız dorukta. Türkiye’de toplam 120 adet işletme bizimle aynı izni bekliyor. Amacımız tüm misafirlerimizi de bu yoğun ve sıkıcı dönemin ardından ‘sağlıklı’ bir şekilde eğlenceyi yeniden zirveye taşımak” dedi.

Şafak, Rize Pazar Rengarenk Lunapark olarak en kısa zamanda misafirlerini eğlendirmekten keyif duyacaklarını kaydetti.

“LUNAPARKLAR YÜZDE 50 KAPASİTEYLE ÇALIŞACAK”

Öte yandan Tüm Eğlence, Park, Etkinlik ve Atraksiyon Derneği (TEPEA) Lunaparklar Komite Başkanı ve Dal Lunapark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Dal ise “Parklarımız pandemi dönemi riskleri ortadan kalkana kadar yüzde 50 kapasite ile çalışacaklar” dedi. Parklara girişlerde mutlaka ateş ölçümü yapılacağını belirten Dal, “Maskesiz ve eldivensiz kesinlikle giriş kabul edilmeyecek. Oyuncaklarda yan yana kimse oturtulmayacak ve personelimiz sürekli kontrolleri gerçekleştirecek” diye konuştu. Oyuncakların sürekli dezenfekte edileceğini de vurgulayan Mustafa Dal, “Girişlerde tek sıra ve 2 metre mesafe olacak şekilde, misafirlerimizi kabul edeceğiz. Belirli kapasiteyi aştığı anda, içeri alımları durduracağız” diye konuştu.