Lütfen Bu 2 Numaraya Dikkat!

Lütfen Bu 2 Numaraya Dikkat!
Mübarek 3 aylar içerisinde bulunduğumuz şu günlerde ve Ramazan Ayına kısa süre kala bu iki numaraya ihtiyacınız olabileceğinden lütfen bu numaraları kaydediniz...

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe; içerisinde bulunduğumuz mübarek 3 aylarda yardımsever vatandaşlara bir çağrıda bulunarak; “Hastalarımız adına vicdanlara sesleniyoruz. Yaşlı ve hastalar az şeye ihtiyaç duyarlar ama o az şeye çok ihtiyaç duyarlar. Sizde yardımsever bir vatandaş olarak bağışta bulunmak istiyorsanız Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine ait 0464. 214 93 21 ve 444 38 33  numaralı telefonlarla irtibata geçerek yardımlarını bizlere ulaştırabilirsiniz.” dedi.

mustafa-tepe.20130625173628.jpgEvde sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamada bulunan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, evde sağlık hizmeti alan bir kısım hastaların durumları nedeniyle bazı tıbbı cihazlara ihtiyaçları bulunduğunu, maddi güçleri olmayan ihtiyaç sahibi bir kısım hastaların ise bu ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade ederek bu kapsamda yardımsever vatandaşların yardımlarıyla bu ihtiyaçların bir kısmının giderildiğini ve bağışta bulunmak isteyen yardım severlerin yapacakları yardımlar ile diğer ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının da giderilebileceğini kaydetti.

Rize Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda verilen evde sağlık hizmetlerinin aktif olarak 2011 yılında kurulmuş olup bugüne kadar 5000 yatağa bağımlı hastaya evde sağlık hizmeti ulaştırdığını belirten Dr. Tepe şunları kaydetti: Bu hizmetler koordinasyon merkezine bağlı, 4 devlet hastanesi, 12 toplum sağlığı merkezi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi evde sağlık hizmetleri birimleri tarafından yürütülmektedir.

Evde sağlık hizmeti alan bir kısım hastaların durumları nedeniyle bazı tıbbı cihazlara ihtiyaçları bulunmaktadır. Maddi güçleri olmayan ihtiyaç sahibi bir kısım hastalar bu ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Bu kapsamda; Rize Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmeti alan ihtiyaç sahibi yatağa bağımlı 145 hastaya manuel hasta yatağı, 5 hastaya otomatik hasta yatağı, 3 hastaya havalı yatak, 5 hastaya tekerlekli sandalye, 1 hastaya akülü araba, 5 hastaya beslenme maması ve 5 hastaya hasta bezi temin edilerek verilmiştir.

Hasta yataklarının 145 adedinin eski binalarından yeni binalarına taşınan ve taşınma esnasında ihtiyaç fazlası konumda kalan Rize Devlet Hastanesi ve Kaçkar Devlet Hastanesi tarafından verildiğini, arta kalan 8 adet hasta yatağı, 5 adet tekerlekli sandalye, 1adet akülü araba vb. tıbbı malzemelerin bağışçılar tarafından karşılandığını ifade eden Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, hastaları adınavicda nsahiplerine seslendiği açıklamasını şöyle sürdürdü: İmkanlar ölçüsünde elimizdeki tıbbı malzeme ve hasta karyolalarını ihtiyaç sahibi yatağa bağımlı hastalara dağıttık. Ancak buna rağmen halihazırda özellikle hasta karyolalarına ihtiyaç duyan çok sayıda yatağa bağımlı hastamız bulunuyor. Yatağa bağımlı hastalarda yatak yaralarının oluşmaması için yatış pozisyonlarının sürekli değişmesi gerekmektedir. Hasta karyolaları ise bu noktada hastaya pozisyon değiştirirken çok büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle de yatağa bağımlı hastaya bakan kişiler yaşlı kişiler ise normal yatakta pozisyon değiştirmekte çok daha güçlük yaşadıklarını ve bu tip durumlarda hasta karyolalarının elzem ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Hastaların sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek için gayret gösterdiklerini belirten  Dr. Tepe, hayırsever vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak ihtiyacı olan yatağa bağımlı hastalara imkanları ölçüsünde başta hasta karyolası olmak üzere, tekerlekli sandalye, akülü araba, hasta bezi, beslenme maması gibi her tür tıbbı malzeme yardımında bulunmalarını istedi. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışta bulunulan tıbbi malzemelerin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Rize İl Sağlık Müdürülüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından tutanakla teslim alınıp, ihtiyaç sahiplerine sırası ile tutanakla teslim edileceğini belirten Dr. Tepe sözlerini tamamlarken, “Unutmayalım ki yaşlı ve hastalar az şeye ihtiyaç duyarlar ama o az şeye çok ihtiyaç duyarlar. Yardımsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.” dedi.

İŞTE O 2 NUMARA

Bağışta bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlar; Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine ait 0464. 214 93 21 ve 444 38 33  Nolu telefonla irtibata geçebilirler.

evde-saglik-hizmeti.20130625174123.jpg