Mahsur Kalan Çobanlara Havadan Gıda ve Yakacak Yardımı Yapıldı

Mahsur Kalan Çobanlara Havadan Gıda ve Yakacak Yardımı Yapıldı
Güneysu ilçesinde 5 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çobanlara 2. kez havadan yakacak ve gıda yardımı yapıldı.

Rize’nin Güneysu İlçesi Ballıdere köyü yakınlarında 180 küçükbaş hayvan ile mahsur kalan çobanlar Hasan Güney ve Furkan Güney, bu sabah Samsun’dan gelen Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait askeri helikopter ile bulundukları alandan alınamayınca kendilerine 2. Kez havadan gıda ve yakacak yardımı ulaştırıldı.

rizede-karda-mahsur-kalan-cobanlar-hasan-guney-ve-furkan-guneye-havadan-gida-yardimi-yapildi-(4).jpg

Dün kurtarma ekipleri çobanlara ulaşamayınca Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından askeri helikopter istenmiş, askeri helikopter ekibi, çobanlar Hasan ve Furkan Güney’i alıp Haydar ve Metin Güney’i sürünün yanına bırakmak için Rize Limanı’ndan havalanmış ancak teknik nedenden dolayı dönmek zorunda kalmıştı.

rizede-karda-mahsur-kalan-cobanlar-hasan-guney-ve-furkan-guneye-havadan-gida-yardimi-yapildi-(2).jpg

Valilik kriz merkezi bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı’ndan yeni bir helikopter isteğinde bulundu. Yapılan istişareler neticesinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait askeri helikopter personeli ile birlikte Rize’de görevlendirildi. Bu sabah Samsun’dan havalanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait askeri helikopter, Rize Limanı’na indi. Helikoptere burada Haydar Güney alınarak bölgede keşif uçuşu yapıldı.

rizede-karda-mahsur-kalan-cobanlar-hasan-guney-ve-furkan-guneye-havadan-gida-yardimi-yapildi-(1).jpg

Rize Limanı’na dönen askeri helikopter personeli, sürünün bulunduğu alanın dik yamaç olması nedeniyle çobanlarının değişiminin yapılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine mahsur kalan çobanlara havadan yakacak ve gıda yardımı yapılması kararlaştırıldı. Helikopter ekibi, yeniden bölgeye giderek çobanlara havadan gıda ve yakacak yardımı yaptıktan sonra Samsun’a döndü.

rizede-karda-mahsur-kalan-cobanlar-hasan-guney-ve-furkan-guneye-havadan-gida-yardimi-yapildi-(3).jpg

rizede-karda-mahsur-kalan-cobanlar-hasan-guney-ve-furkan-guneye-havadan-gida-yardimi-yapildi-(5).jpg