Manisa Karaman'la anlaştı

Manisa Karaman'la anlaştı
Spor Toto Süper Lig'e kötü bir başlangıç yaparak ilk 4 haftada puan alamayan Manisaspor'un Hikmet Karaman ile 1 yıllığına anlaştığı öğrenildi.

Spor Toto Süper Lig'e kötü bir başlangıç yaparak ilk 4 haftada puan alamayan Manisaspor'da teknik direktör Hakan Kutlu'nun istifasının ardından bugün kulüpten edinilen bilgiye göre Hikmet Karaman ile 1 yıllığına anlaşıldığı öğrenildi.

En son Antalyaspor yenilgisi sonrası toplanan yönetim, teknik direktör Hakan Kutlu'nun istifasını kabul etmesinin ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlamıştı. Kulüpten edinilen bilgiye göre bugün Ankaragücü'nün eski teknik direktörü Hikmet Karaman ile görüşen Manisaspor, 1 yıllığına anlaşmaya vardı.

YENİ TAKIMIYLA KARAMAN İLK ANTRENMANINDA

Manisaspor, 1 yıllığına anlaşmaya vardığı Hikmet Karaman gözetiminde ilk antrenmanına çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Manisaspor Tarık Almış Spor Tesisleri'nde hazırlıklarına başladı. Lige kötü bir başlangıç yaparak ilk 4 haftada puan alamayan Manisaspor, teknik direktör Hakan Kutlu'nun istifasının ardından bugün 1 yıllığına anlaşmaya vardığı Hikmet Karaman gözetiminde antrenmanını gerçekleştirdi.

Antrenman esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı, Manisaspor olarak lige iyi başlayamadıklarını kaydetti. Yaralı, "İyi bir takımımız var ama iyi bir motivasyon sağlayamadık. Kötü başladık muhakkak eksikliklerimiz vardır. Bu konuda Hakan hocamızla 4 maçta kötü gittiğimiz için, puan alamadığımız için kendisi bu konuda affını istedi. Bizde yönetim olarak bunu kabul ettik. Tabi sonuçta takımın başında bir teknik patronun olması lazım. Bu doğrultuda yönetimimiz ile bir toplantı yaptık. Bu toplantı doğrultusunda çeşitli isimler üzerinde fikir alışverişinde bulunduk ve Hikmet hocada karar kıldık. Hocamız teklif götürdük. Bugünde saat 11, 12 civarında buluştuk konuyla ilgili görüştük ve karşılıklı mutabakat sağlayaraktan bir anlaşmaya vardık. Manisaspor kulübünün başına teknik patron olarak Hikmet Karaman hocamızı getirdik. İnşallah bugün itibari ile artık yeni bir sayfa açıyoruz, çünkü hiç puanımız olmadığı için, yeni bir sayfa lige yeni başladık diyorum. Takımımızın bireysel olarak durumunu da biliyoruz. Ben bu takıma her zaman inandım ve inanmaya devam ediyorum. Bu takımın her zaman destekçisiyim. Bu cendereden bir şekilde silkinip çıkacağımıza inanıyorum. Önümüzde 4 gün sonra Trabzonspor maçımız var. Ciddi bir maç. Bizim için artık fikstür avantajı veya dezavantajı kalkmış durumda. Artık her maçımız final havasında. Bu takımla bu finali götüreceğimize inanıyorum ve iyi yerlere geleceğiz inşallah. Burada tabi hocamızın da katkısı olacak. Onun da tecrübesi ve bilgisinden faydalanarak bu kötü gidişata dur diyerekten yeni bir sayfa açmış olacağız" dedi.

"TAKIMDA BİR MOTİVASYONSUZLUK VARDI"

Hikmet Karaman ile sezon sonuna kadar anlaşmaya vardıklarını ifade eden Yaralı, kendi aralarında ise söz olaraktan uzun vadeli çalışacaklarını kaydetti. Karaman'ın sezon başından bu yana Manisaspor'un tüm maçlarını izlediğine dikkat çeken Yaralı, "Hocamız bireysel olarak futbolcularımızı izlemiş. İyi bir takım olduğunu söylüyor. Zaten öyle bir şey olmasa sonuçta sıfır puanı olan bir takıma insanlar gelirken düşünmesi lazım. O yüzden bugünkü toplantımız uzun sürdü. Kendisinin bu takıma inancı olduğu için bu teklifimizi kabul etti" diye konuştu.

Bazı eksiklikleri gördüklerini ve zamanla bunların su yüzeyine çıktığını belirten Yaralı, "Takımda bir motivasyonsuzluk vardı. Bana göre bu sağlanamamıştı. İnşallah bunları gidereceğiz. Bunlar futbolda olabilir. Hakan hoca genç bir arkadaş, genç bir nefer. Sağolsun oda ayrılırken veda ederken kendisi durumunu gözleyerekten açık ve net olarak ifade etti. Bu şekilde yollarımızı ayırdık. Hiç bir futbolcumuz kadro dışı değildir. Bende hoşnut değilim her sene böyle cebelleşerek ligde kalmayı planlamak. Şuan çok samimi söylüyorum; bu takımın ligde kalma gibi bir problemi olmaz. Ama zor bir sürece girdik. Bir kere herkesten geridesin sıfır puandasın önündeki bir takımın bile bir puanı var. Sende puan da yok. İnşallah ben bu takımın ilk 10'da bitireceğine inanıyorum" diye konuştu.

KARAMAN: "SÜPER LİG DENK TAKIMLARDAN KURULU"

Bu anlaşmanın tüm camiaya ve Manisa'ya hayırlı olmasını dileyen Karaman, Süper Lig'in birbirine denk takımlardan kurulu olduğunu kaydetti. Karaman, "Manisa takımıyla diğer takımlar arasındaki puan mesafesi bakımından makas açılmış değil. 2 maç üst üste alacağınız galibiyetlerle çok rahat bu potadan çıkabilirsiniz. Ama önemli olan bu galibiyetleri almak. Buna yakışır futbol oynamak, buna yakışır mücadele etmek. Belki geçen sene devre arasında bu birliktelik olsaydı, bu sene Manisaspor takımını çok farklı bir boyutta izleyebilirdik. Çünkü ben bugün daveti alıp buraya gelirken kafamda ekonomik anlamda herhangi bir şey düşünmedim. Ben gittiğim takımda yönetim ile teknik adam olarak, teknik ekip olarak uyum içerisinde çalışıp bir ekol ve bir takım ortaya çıkarabilmek amacındayım. Yani Hikmet hoca olarak sonuncu bir takıma gidip 'bu takımı son sıradan aldı' değil, gelecek dönem içerisinde 34 haftanın sonunda baktığınız zaman Manisa takımı ne oynuyor, ne yapıyor?, belli bir düzeni olan, belli bir oyun anlayışı olan, belli bir futbol felsefesi olan bir takım üretme peşindeyim. Bu da bir teknik ekip, bir teknik adam bu belirtileri göstermesi gerekir. Bu kafa yapısıyla geldim. Bugüne kadar çalıştığımız takımlarda hepsinde başarılı olmamıza rağmen bir türlü ki Türkiye'de klasik teknik adam ve yönetimler arasında zaman zaman veya genelde hep bir fikir ayrılıkları ve uyuşmazlıklar oluyor. Bu Türkiye'de baktığınız zaman tüm takımların 3-4 hoca değiştirmesiyle ortaya çıkan bir tablo" dedi.

"BU BİR ŞANS, BUNU LEHİMİZE ÇEVİRMEMİZ GEREKİYOR"

Ortada bir gerçeğin olduğunu vurgulayan Karaman, yapacakları çok iş olduğunu ifade etti. Karaman şöyle devam etti: "Yapacağımız çok iş var. Bunun altından en kısa zamanda puansal olarak çıkmamız gerekiyor. Hemen puanlarla tanışıp, takıma gerekli moral ve güveni verdikten sonra işte bizim yapmak istediğimiz o futbol felsefesini takıma aşılayıp, ileriki günlerde rahat edip daha sonra maça gelen Manisaspor taraftarı veya maçı izleyen Türkiye buradaki farklılığı görmesi gerekiyor, bütün amacımız bu."

Takımı kendisini oluşturmadığını hatırlatan Karaman, "Takımı ben yapmadım, hazırlık dönemini de ben yapmadım. Aslında böyle bir takımı almak zor bir karar. Ama ligin başı olması itibariyle arada büyük uçurumlar yok. Bu bir şans, bunu lehimize çevirmemiz gerekiyor. Takımın belirli bölgelerine baktığınız zaman evet kaliteli oyuncular var. Ama kalitenin sonuca da yansıması gerekiyor. Yansımayınca ne kadar kaliteli olursanız olun, ligde sıfır puan ile 4 maç sonuncusunuz. Ligin en fazla gol yiyen takımısınız bu bir gerçek yani. Bizim biraz süreye ve ilk oynayacağımız Trabzonspor maçında futbol şansına ihtiyacımız var. Oradan bu takımın puan veya puanlarla dönmesi ondan sonra kendi evimizde oynayacağımız iki maç üst üste bunu çok rahatlıkla avantaja çevirebilecek bir güveni takıma verir. Bunu başaracak teknik ekip ve kapasitemiz var. Futbolcu arkadaşlarımızı da buraya çekip fazla da uzatmadan biran önce işimize başlayıp, birşeyleri oturtmamız gerekiyor. Tabi bunları söylerken mevcut giden teknik arkadaşlarımıza bir eleştiri anlamında değil ama bir istikrar çok önemli. O istikrar üzerinden takım üzerine yoğunlaşma çok önemli. Bu konuda hemen yarın gelip o düzeni oturtturmak zorundayım. Biz buraya gayet iyi niyetle geldik. Geçen sene de gelmek istedik, bir türlü olmadı. Bir takım söylentiler çıktı. Bu sefer de böyle birşey olmasın diye, kelleyi koltuğa aldık, Allahın izniyle bayrağı dikmeye geldik" ifadelerini kullandı.