Matematik Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

Matematik Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödül
Rize Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen matematik yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen matematik yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, üniversite sınavında ilk bin, 5 bin ve 10 bine giren öğrencileri ödüllendirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Valiliğin önderliğinde yürütülen proje ile öğrencilerin üniversitede okudukları ve başarılı oldukları sürece burs almaya hak kazanacaklarını belirten Hacımüftüoğlu, öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca başarılı olmaları halinde kendilerinin de gerekli kaynakları sağlamaya ve onları desteklemeye çalışacaklarını kaydetti.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise matematiğin oyun gibi algılanması halinde herkesin başarmasının mümkün olduğunu ifade ederek, ''Çocukların matematiği sevmeleri ilköğretim döneminde başlıyor. Bu nedenle öğretmenlerimizin ilk önce kendilerinin matematiği sevmeleri gerekir. Sınıflarda oyun oynuyor gibi dersi aktarmaları gerekir'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ulus olarak medeniyet seviyesine ulaşabilmek için analitik düşünce ile somut kavramlar kurulması gerektiğini söyledi.

Dünyada matematiğe değer veren ülkelerin yükseldiğini, değer vermeyen ülkelerin ise geri kaldığının görüldüğünü kaydeden Çelik, ''Hayatımızın her alanında bu bilim dalına ilgi duyan öğrenciler yetiştirmek amacındayız. Yarınlarımızın büyükleri öğrencilerimizin başarısı için el birliği içinde çalışmalıyız. Matematik yarışmasının amacı da öğrencilerimize matematiği sevdirmek, akıl gücünü ve çözüm bilgilerini geliştirmektir'' diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflar ile lise ve dengi okullar arasında yapılan matematik yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene konuşmacıların dışında İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.